Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém se kterým si nevím rady. Pokládal jsem lina na schody a k tomu dával schodové hrany. Vše jsem lepil lepidlem přímo k tomu určeným. První den kdy jsem to položil bylo všechno v pohodě. Vše jsem zatěžkal. Druhý den se ale lino na schodech začlo krabatit. Dělají se tam bubliny. Pokud je nějakým způsobem uhladím tak za chvilku jsou tam zase. Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Kde jsem udělal chybu. Podotýkám že původně tam bylo také lino s hranami, jen jsem to chtěl zrenovovat. Za odpověď moc děkuji.
Asi jsi neodstranil původní zbytky lepidla.
Na lepení lina i koberců se používají kontaktní lepidla.Jsou v podstatě dvojí,s rozpouštědlem a vodní disperze.Pokud použiješ rozpouštědlové(chemopren)tak musíš obě lepené plochy natřít lepidlem a nechat zaschnout.I po hodině zústane povrch lepivý,dotykem se obě části spojí.S nalepeným dílem se už nedá pohnout,musí se přiložit přesně.Pro dobré spojení je možno spoj zaklepat.Totéž platí i pro lepidla suspenzní.,ty se nenechávají zaschnout úplně do sucha.
JABRAKA
Původní lepidlo jsem se snažil odstranit co nejlepé a myslím že se mi to povedlo. Musel jsem to respektive odstranit majzlíkem protože to vůbec nešlo dolu. Jsou to původně žulové schody. Každopádně vyhlazuju a krabatí se to pořád. Nevím co s tím.
A co se s tím dá dělat teď? Chápu že řešení by bylo to odstranit a začít znovu, ale zřejmě z novým linem, ale na to bohužel už nejsou finance. Je nějaké řešení jak boule odstranit? Je možné že si to časem sedne a boule zmizí?
Pokud jsou boule zpusobeny vzduchem co nema vlivem lepidla kam "utect" tak bych je zkusil propichnout spendlikem.
Jo jo to už jsem také dělal. Nicméně stále bezvýsledně. Bouhle vyhladím a za chvilku jsou tam znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.