Dobrý den, nevíte jak by se dal zmenšit výkon u malé absorpční ledničky? Mám ledničku Elektrosvit a i když je přepínač na MIN, tak v ní po 2 - 3 dnech provozu mrzne. Napadlo mě jedno řešení - na přívodní šňůru dát stmívač. Nemůže se tím lednička nebo stmívač poškodit? Díky za rady
Myslím, že myšlenka je to dobrá. Absorční chladnička má topné tělísko, které zajišťuje tepelný spád pro chladící medium. Vzpomínám si, že kdysi to můj táta řešil tak, že do série s lednicí zapojoval žárovku a tím vlastně snížil napětí i pro ledničku. Nemyslím, že by jí to uškodilo. A pro stmívač to je čistý ohmický odpor, žádná indukce ani reaktance, tudíž ani ten by neměl s tím mít problém.
Odsud jsem ji taky kdysi dovezl, líbila se mi že je zakulacená a má kvalitní mechanické zavírání, a hlavně nedělá kravál jako ty kompresorové, takže může být klidně i v ložnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.