Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymalovat studentský pokoj?

Od: terrinka2002* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, brácha se stěhuje a já se stěhuju do jeho pokoje. Jdu z 9 metrů do 20 nebo 21 m. A nevím jak si ho nechat vymalovat. Přemýšlela jsem o červené,bíle a světle hnědé do toho nábytek stejné barvy. Potom mě napadlo takový neutrální béžový bílým nábytkem a potom nechat bílý a na stěnu kde je postel nějakou tapetu... Ještě mě napadlo kde je postel tak hnědá tapeta,jedna stěna světle hnědá a jedna taková hnědo-fialová. Ale nevím co si vybrat. Tak bych vás chtěla poprosit ještě o nějaký nápady :) Předem dík za vodpověd :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

1x

Pokud zvolíte křiklavé barvy, za chvíli jich budete mít plné zuby. Pokud budete dělat nátěr bílé tam, kde byla před tím např. červená, je to docela peklo, protože z toho leze neustále růžová. Barvy se derou ven i po oškrábání. Je lepší třeba broskvová, ta má teplý tón slunečního pokoje, nebo pak bílá. Stěny většinou stejně dělá výzdoba a na bílou nebo světlou stěnu se hodí cokoliv. Výzdobu pak můžete měnit.

Pokud u nějaké stěny ležíte, je dobré tam dát tapetu, abyste zeď neotírala při spaní. Např. tapetu – cihlovou zeď nebo cokoliv dle vašeho vkusu.

Popřemýšlejte též nad barvou nábytku. My neznáme váš barevný vkus, těžko radit nějakou divočinu.

doplněno 02.11.14 19:25:

Na jednobarevnou zeď lze použít i tyhle polepové tapety, oživí to prostor fler.cz/...

doplněno 02.11.14 19:27:

Např takovýhle dr. House by mne docela bavil. :-D fler.cz/...

lidus*
hodnocení

1x

Šla bych do světlých barev (meruňková, žlutá, zelená), já bych brala tu meruňkovou a jen na 1-2 stěnu, jinak bych nechala bílou a za postel dala tapetu, tapet je spousta, vyberte podle toho co se vám líbí vyberete, samolepící můžete vyměnit i každý rok. Poraďte se s rodiči, malířem, koukněte na internetu na pokoje pro slečny.

jackr*
hodnocení

0x

Šel bych do šedé zdí, podlahu také tmavou (hnědo šedo černou) doprostřed pokoje křídlo a nábytek tmavý masiv... Místo obrazů navěšet hudební nástroje (Kytary) jinak k tomu nějaký gauč také šedé barvy, a před gauč umístit velké hi-fi bedny a někde kousek od toho krb. to je můj obývák snů

Jinak tak kde se spí se nedoporučuje mít křiklavé barvy, člověk pak špatně spí a nemá klid... Ve vašem případě bych dal jednu stěnu červenou (zahřeje) a zbytek nechal nějak neutrálně (bíle)

jabraka*
hodnocení

0x

S tapetami mám hodně zkušeností,rozhodne se dá vybrat ze sortimentu na trhu.Vinylové,nebo vliesové tapety jsou i neskutečně odolné.Jsem připraven i na konkrétní rady.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]