Nejste přihlášen/a.
Ahoj, brácha se stěhuje a já se stěhuju do jeho pokoje. Jdu z 9 metrů do 20 nebo 21 m. A nevím jak si ho nechat vymalovat. Přemýšlela jsem o červené,bíle a světle hnědé do toho nábytek stejné barvy. Potom mě napadlo takový neutrální béžový bílým nábytkem a potom nechat bílý a na stěnu kde je postel nějakou tapetu... Ještě mě napadlo kde je postel tak hnědá tapeta,jedna stěna světle hnědá a jedna taková hnědo-fialová. Ale nevím co si vybrat. Tak bych vás chtěla poprosit ještě o nějaký nápady Předem dík za vodpověd
Pokud zvolíte křiklavé barvy, za chvíli jich budete mít plné zuby. Pokud budete dělat nátěr bílé tam, kde byla před tím např. červená, je to docela peklo, protože z toho leze neustále růžová. Barvy se derou ven i po oškrábání. Je lepší třeba broskvová, ta má teplý tón slunečního pokoje, nebo pak bílá. Stěny většinou stejně dělá výzdoba a na bílou nebo světlou stěnu se hodí cokoliv. Výzdobu pak můžete měnit.
Pokud u nějaké stěny ležíte, je dobré tam dát tapetu, abyste zeď neotírala při spaní. Např. tapetu – cihlovou zeď nebo cokoliv dle vašeho vkusu.
Popřemýšlejte též nad barvou nábytku. My neznáme váš barevný vkus, těžko radit nějakou divočinu.
doplněno 02.11.14 19:25:Na jednobarevnou zeď lze použít i tyhle polepové tapety, oživí to prostor fler.cz/...
doplněno 02.11.14 19:27:Např takovýhle dr. House by mne docela bavil. fler.cz/...
Šla bych do světlých barev (meruňková, žlutá, zelená), já bych brala tu meruňkovou a jen na 1-2 stěnu, jinak bych nechala bílou a za postel dala tapetu, tapet je spousta, vyberte podle toho co se vám líbí vyberete, samolepící můžete vyměnit i každý rok. Poraďte se s rodiči, malířem, koukněte na internetu na pokoje pro slečny.
Šel bych do šedé zdí, podlahu také tmavou (hnědo šedo černou) doprostřed pokoje křídlo a nábytek tmavý masiv... Místo obrazů navěšet hudební nástroje (Kytary) jinak k tomu nějaký gauč také šedé barvy, a před gauč umístit velké hi-fi bedny a někde kousek od toho krb. to je můj obývák snů
Jinak tak kde se spí se nedoporučuje mít křiklavé barvy, člověk pak špatně spí a nemá klid... Ve vašem případě bych dal jednu stěnu červenou (zahřeje) a zbytek nechal nějak neutrálně (bíle)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.