Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně odtoku ve sprchovacím koutě. Máme zrekonstruovanou koupelnu, udělané nové rozvody vody a odpady. Ale při sprchovaní ve sprchovacím koutě stojí voda a velice pomalu odtéka, odteče až 15 min po sprchování. Dívali jsme se na odtok, a ten má velmi nízký spád do odpadu. Dá se to vyřešit nějak jinak, než zvednutím vaničky sprochovacího koutu o cca 10 cm? Děkuji za radu.
doplněno 01.08.11 12:25:Sprchovací kout je namontovaný 2 týdny, týden bydlíme. Už od začátku voda celkem pomalu odtékala, ale nikdy nestála. A po prvním větším úklidu to tak dopadlo. Ale na starém bytě jsem vanu používala tak stejně a nikdy mi v ní voda nestála.
něco tu nehraje... stojí voda, to znamená, že odtok je plný... i kdyby měl špatný spád, musela by voda v plném profilu roury odtékat... tipoval bych spíše na mechanickou překážku bránící průtoku vody, něco v odpadu, kde se potom zachytily vlasy a pod, a voda skrz ně pomalu 15 minut prosakuje.
takže třeba zkuste prozvonit gumovým zvonem, případně prostrčit tenčí gumovou hadicí nebo přímo pružnou spirálou určenou na čištění odpadů...
zvednutí vaničky třeba i o půl metru by ucpanému odpadu nepomohlo...
doplněno 01.08.11 09:49:desovo vyjádření se opravdu nelíbí... třeba mně... jak si může být jistý, že odtok neodtéká vinou tazatele?
když třeba tazatel napíše na oplátku něco nelichotivého o desovi, bude tu hádka a napadání... co takhle více tolerance?
myslím, že několik poznatků z praxe montéra a návodů, jak zjistit příčinu nebo odstranit závadu by bylo pro tazatele prospěšnější...
Napíši vám,co se nebude líbit.Jako montér vím ,že navrhovaný schod do sprcháče nikdo nechce.Potom se udělá malý spád a pár chlupů to časem ucpe.Pak teprve nastoupí,montér,shádá se s majitelem,který samozřejmě zatlouká,že to tak nechcel.Já si dělám fotky,a mám na všechno podepsaný papír,takže semnou nikdo nevydupe.A opravy sám po sobě NIKDY nedělám.To že to neodtéká je jen vaše vina.
doplněno 01.08.11 10:49:Reakce na hejkala.Jaképak jiné rady?To že se má protáhnout odpad třeba drátem nebo přímo na to určeným nástrojem,je řešení jen dočasné.Já se vsadím,že mám pravdu.Takových zdrbaných odpadů jsem viděl...A ty opravy po sobě nedělám,protože žádné zkrátka nejsou...
Sprchovací kout je namontovaný teprve 2 týdny, týden teprve bydlíme. Už od začátku to pomalu odtékalo, ale voda nestála. Je pravda, že nějaké nečistoty z úklidu se tam dostaly, ale ne moc. Ve starém bytě se do odtoku taky něco dostalo, ale nikdy voda ve vaně nestála!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.