Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach ze vzduchotechniky v koupelně

Od: jitka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

nedokáže někdo poradit, jak řešit problém se zápachem ze vzduchotechniky v 3 roky starém bytovém domě? Problém je už od počátku. V domě je jedno společné potrubí jak pro koupelny tak i pro kuchyně. Já mám byt v přízemí, ale i to asi není důvod, proč se mi odtahovým potrubím dostává přes ventilátor do koupelny zápach z kuchyně od sosedů nade mnou, když pustí digestoř. Od počátku jsem to zkoušela řešit se zástupcem stavební firmy. Ale výsledek žádný. Vyměnili ventilátor, dali klapku a nakonec komunikace ustala. Ale byt je v podstatě neobyvatelný, protože se veškeré pachy tlačí ne ven z domu, ale ke mně do přízemí do koupelny. A logicky, koupelnu nelze zcela utěstnit, takže to pronikne i do dalších prostor. Už si nevím rady. Nejraději bych odtahové postubí zazdila, jenže to bych zase nedostala vhkost pryč z koupelny, navíc je obložená sádrokartonem. Kdyby koupelna nebyla uprostřed domu, ale některá zeď byla obvodová, tak bych nechala prorazit odvětrání přímo přes zeď, ale takto, opravdu nevím. Děkuji za jakýkoliv tip.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co kdyby jste zkusila si nechat nainstalovat komínový ventilátor;)

hodnocení

0x

Pokud máte vzduchotechniku podle projektu, zastřelte projektanta (smradu se sice nezbavíte, ale ušetříte starosti dalším*smich*). Pokud totiž máte společné potrubí pro víc bytú, měli byste mít odsávací ventilátor rovněž společný a to až před koncem potrubí na střeše domu (což ovšem není moc praktické ohledně jeho spouštění a prakticky trvalému chodu), nebo využívat přirozeného tahu potrubí (jako u komínů). Jestliže používáte ventilátory v bytech, měl by mít každý byt svoje vlastní potrubí až na střechu. Jedině tím se dá zabránit pronikání pachů mezi byty.

Vždyť říkám:komínový ventilátor*hej*

Vždyť já Vám to neberu:D

kosak*
hodnocení

0x

Jo, tenhle systém kdysi dávno pracně vybudovali kosmonauti z čech a moravy, systém kde se smrad v bytě řešil tak, že se zapla digestoř a všechen zápach se odsál k sousedům. *blee*

"Promovaní inženýři...hlavy študovanéééé"♫

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]