Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatížení fází

Od: schonbaum* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem. Potřebuji poradit, co jiného! Hlavní pojistky mám35A ve skříni 25A (používám všechny tři fáze). Zajímá mně kolika kw-atama mohu každou samostatnou fázi zatížit zvlášť. Prosím, najde se někdo kdo poradí?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Předpokládám, že "Hlavní pojistky mám35A ve skříni 25A" znamená jištění před elektroměrem 3x35A a jištění Vámi dotazovaného okruhu 3x25A. Pro jednu fázi je pak maximální zatížení 230V x 25A = 5,75kW.

solenza*

Za předpokladu, že všechny spotřebiče jsou odporové. :)

hop®

Jj, uvádím ten nejjednodušší výpočet, těžko asi někdo půjde spotřebič po spotřebiči a bude zkoumat a přepočítávat účiníky... ;)

solenza*

V mixu domácích spotřebičů to nehraje moc roli. Ale třeba někde na hale, kde se svítí zářivkami, pracují tam elektromotory se s tím už nějak počítat musí.

hop®

To samozřejmě ano, ovšem taková výrobní hala nebude pravděpodobně jištěna pojistkami 25A... ;)

solenza*
hodnocení

2x

Zkuste kalkulačku. energetickyporadce.cz/...

schonbaum*
hodnocení

Tato kalkulačka je fakt dobrá věc. Přece jen ještě jeden dotaz, když připojím tří faz. motor o výkonu 2kw do sítě, tak odebyrá 2kw z každé fáze a nebo je to 2kw děleno 3?

doplněno 31.07.11 15:52:

Mám tam hrubku jak prase ;o). "odebírá"

Zajímá mně, zda se ty 2kw nerozloží?

jabraka*
hodnocení

0x

Pro vás,jako uživatele,by mělo být vše dáno už v projektu.Tam by měl být dán předpoklad rozdělení zásuvek,světel a dalších spotřebičů,aby zatížení všech třech fází bylo, pokud je to možné,stejnoměrné.Pokud pak dále přidáváte dodatečné spotřebiče,zase je rozdělit ,na příklad plotýnky na sporáku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]