Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Potřebuji poradit, co jiného! Hlavní pojistky mám35A ve skříni 25A (používám všechny tři fáze). Zajímá mně kolika kw-atama mohu každou samostatnou fázi zatížit zvlášť. Prosím, najde se někdo kdo poradí?
Předpokládám, že "Hlavní pojistky mám35A ve skříni 25A" znamená jištění před elektroměrem 3x35A a jištění Vámi dotazovaného okruhu 3x25A. Pro jednu fázi je pak maximální zatížení 230V x 25A = 5,75kW.
Jj, uvádím ten nejjednodušší výpočet, těžko asi někdo půjde spotřebič po spotřebiči a bude zkoumat a přepočítávat účiníky...
Pro vás,jako uživatele,by mělo být vše dáno už v projektu.Tam by měl být dán předpoklad rozdělení zásuvek,světel a dalších spotřebičů,aby zatížení všech třech fází bylo, pokud je to možné,stejnoměrné.Pokud pak dále přidáváte dodatečné spotřebiče,zase je rozdělit ,na příklad plotýnky na sporáku.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.