Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondenzační kotel ekviterm a termostat

Od: dex88 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Prosím o radu ohledně kondenzačního kotle. Firma tento týden doma dělá topení s kondenzačním kotlem: Baxi PRIME HT 1.240 s 75l TUV

Viz: eshop.aquastore.c/...

do mistoností mi umistila termostatické hlavice z veltily a ve středu budou umísťovat Vnější sondu někam na dům pro ekvitermí rekulaci. Bylo mi řečeno že vubec nebudu mít termostat.

Snažím se marně najít jak tento kotel teda budu řídít? jsem vic jak pul dne v práci a přijedu až kolem 4-5 hodiny večer jak si vubec nastavím jaká má být teplota když jsem pryč a když jsem doma? nebo Si budu muset dokoupit termostat viz treba

toto: eshop.aquastore.c/...

Děkuji za každou odpověd. do ted jsem použival obyčejný kotel s termostatem v obyváku a jsem s toho zmatený

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Firma to dělá dobře.Kotel je jak víme zdroj tepla.Je jedno od jaké firmy,teplo je rozhodující.Aby nebylo v místnosti horko,dávají se na radiátory termostatické ventily,které se nastaví na optimální teplotu místnosti dle zvyku obyvatel.Není proto potřeba žádný jiný regulátor.Někdo má rád 20°C ,jiný třeba 24 a klepe se zimou.Tyto ventily se samy zavírají a otevírají.Takže stačí aby bylo v místnosti více lidí a je tam přetopeno,ikdyž je radiátor úplně studený.Dejte si do místností teploměry a řiďte se jimi.Teploměry jsou za pár kaček.Nejvíc se ušetří na spotřebě tím že se nanic nehrabe,místnost se natopí a topení jen přidává,co chybí.Největší zločin je rozvalit okna a větrat třeba 2hodiny.Kohouty se samy otevřou,reagují na zimu a jedou naplno.Kotel sotva stačí.Toto dělají obyvatelé paneláků.Stačí jít kolem něj a je hned vidět kde se přetápí.Tam je také špatný kotelník.Tomu bych jako majitel domu dal k náhradě velkou spotřebu.Ekvitermní regulace,je výborná věc,opět šetří kotel a plyn, proti výkyvům počasí,tak že zavírá a otvírá s předstihem regulaci kotle.Tak že když je venku tepleji ,sníží teplotu kotle z 80°C na 60 i méně a stačí normálně ohřívat dům.Takto vybavený kotel se řídí sám a jakýkoli zásah do jeho práce je nepřípustný.

doplněno 31.07.11 00:07:

vytapeni.tzb-info.cz/...

jimi*
hodnocení

0x

Máme v rod.domku kotel Baxi Luna 3 Comfort HT 280 28kv a je u toho jak vnějši sonda ktera si kotel řídi sama, tak interierový termostat kterym si nastavujem teplotu pokud potřebujem změnu.Je to tak dle mne výhodne...kotel je dobrý jsme s nim spokojeni.

dex88
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Je výhodnější si koupit termostat a nastavit ho, tak aby když nejsem doma nebo když spím třeba byla teplota na 18 stupňů a když jsem doma třeba na 22? Nebo nechat temperovat celý den na 22 stupňů? Přijde mi jako mrhání, když nejsem 12 hodin denně doma, abych vytápěl celý dům na 22 stupňů.

des*

Nekupovat,nesnižovat,paradoxně je největší úspora kdž se stím nic nedělá.Snižte telotu na 21,já mám doma 20 a je pohoda,je to jen o zvyku,když začne žena remcat,tak jí řeknu že má oblečení dost.

Přesněji řečeno...existují regulační ekvitermní jednotky, které spolupracují i s vnitřním pokojovým termostatem..je to ještě o něco komfortnější a přesnější varianta než samotný ekviterm.

Pokud se týká snižování teploty při nepřítomnosti v domě na 8-12h, pak je to možné, ale ekonomicky se to vyplatí jen tehdy, pokud jde o malé snížení teploty...tedy ne z 22stC na 15stC...ale třeba jen o ten 1stC max 2stC.

dex88
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.

už je mi to trochu víc jasné. Letošní zimu teda zkusím jet bez termostatu. a uvidím jak moc protopím a kdyžtak příští rok bych dokoupil termostat který doporučují k tomuto kotly. přece jen stojí 4000kč a pokud je zbytečný tak nemá cenu jej kupovat.

jimi*

"Des" vám radi dobře ...největši úspora je opravdu když kotel běži na stejnou teplotu den i noc.My to mme na 21st a zda se nam doma přijemně teplo a stači nam to a ostatni nám řídi to venkovní čidlo.*palec*

des*

jimi-zkuste snížit až na těch 20°C a úspora je zase o mnoho větší,opravdu se dá v pohodě fungovat.Za to vyregulování,při dnešních cenách to stojí.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]