Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokártonový podhled

Od: bart1* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den

Může být takto provedené spojení křížové spojky k CD profilu,když tam zrovna vychází spojka Cd profilu?Posílám foto.

Děkuji.

Sadrokártonový podhled

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

0x

Podle mne tam ale tu spojku nedostaneš tak, aby pevně zapadla a držela ...

bart1*
hodnocení

Na straně co není vidět na fotce ta křížová spojka normálně drží v CDprofilu,ale na té viditelné straně na fotce jsou ty prostřední plíšky křížové spojky zastrčeny pod CDprofilovým zahnutím,tak to jaksi drží a nevyskočí to.Normálně ty plíšky křížové spojky jsou zvrchu na CD profilu.

tomasek*
hodnocení

0x

Proč máte ten CD profil naříznutý? Takhle tam z jedné strany ta spojka asi moc držet nebude... Jedině mě napadá dát do té horní části (toho dolního CD profilu) nějaký drát a o to by se potom mohla ta spojka zapřít...

bart1*
hodnocení

Dělal to SDK profesionál-tak mu to vyšlo a tak si s tím poradil.Proto zde píšu-nejsem si tím jistý,ale možná je to někdy běžná praxe. .

tomasek*

No já profík na SDK nejsem - jen jsem dělal letos podhled v koupelně a WC. Ale proč nařezávat CD profil, to nechápu... Mimo jiné se tím oslabí síla toho profilu... Jen jestli to neudělal "omylem" a místo toho, aby dal nový profil, tak to tam šoupnul s tím, že to je OK... Na jiných místech to naříznuté nemáte? Jen na tomto jednom místě?

bart1*
hodnocení

Někde to je a někde to není naříznuté-asi tohle neřešil.

hodnocení

0x

Barte,

1) ano, může tam být křížová spojka, i když je tam spojka profilu SD, Vůbec tomu nic nebrání.

2) nevidím naříznutý profil, domnívám se, že tam je klasické napojení dvou profilů.

3) tato křížová spojka je jen ukázka, nebo i ostatní mají pera vložená do profilu..viz obrázek..

Sadrokártonový podhled #2
tomasek*

Pane Cukrář, podívejte se na první foto důkladněji - možná se Vám nezobrazil obrázek celý. Je tam jasně vidět naříznutý profil... Smysl naříznutí je mi neznámý...

Pane Tomášku, zdravím, důkladně se dívám a nevidím, asi nemám celý obrázek, jediný spoj vidím tam jak je spojení CDeček spojkou na CD.

bart1*
hodnocení

1)Tak,jak je to uděláno na fotce může to být?Nemám se snažit tu křížovou spojku tam zacvaknout?

2)Autor tomasek myslel,že by to napojení CDprofilů na spojku mělo být čistou stranou profilů a ne tou nařízlou.

3) na jedné straně je to každý druhý profil takto -místnost 5/5m

Barte, hezký večer,

1) ano může to tak být, jen musíte zacvaknout pravou stranu křížové spojky.

2) bohužel nevidím

3) křížová spojka musí být napružená, proto ohnuté plíšky musí ležet na hraně profilu, nikoliv zasunuty do profilu. (ale není to vada)

bart1*
hodnocení

Dobrý večer p.Milane

Ta pravá strana spojky tam nejde zacvaknout-silou ohýbám křížovou spojku a brání mně k tomu ta vypuklost spojky ve středu.Jedině trochu odbrousit křížovou spojku tam ,kde se dotýká spojky.Podle toho co to dělal je to nachystané na SDK a tak si s tím poradil-proto ty ohnuté plíšky dovnitř.Už jste se s tím setkal?

repkin*
hodnocení

0x

Jak říká Milan, profil není naříznutý ale spojený s druhým profilem spojkou, která je vidět uvnitř.

tomasek*

Tak teď nevím, jestli jsem slepý či co :). Ten CD profil níže je naříznutý. Obrázek jsem uploadoval sem: tinypic.com/...

Vyznačil jsem tam i naříznutí. Nejspíš je profil lehce naříznutý i na druhé straně.

Tomášku, v žádném případě nejste slepý, ale jen jste se spletl, to není nařízlé, ale to jsou dva konce profilů CD a spojeno spojkou CD.

to je prvě ten spoj 2 profilů proto je tam vsunutá spojka pro napojení běžná věc,a prdne se tam křížová spona na provázání tot celé a běžné

tomasek*
Ahá, už chápu... Omlouvám se - já předtím spojky nepoužíval - v podstatě mi to vyšlo tak, že nebylo třeba. Nyní mi to už je jasné a děkuji za osvětu :).
repkin*

Promiňte, ale dle mého názoru špatně vidíte. Viz. modré zvýraznění na obrázku.

doplněno 30.11.12 21:04:

CD profily se dělají 3 a 4m, ty 3m jsou více k sehnání, touto spojkou se tyto profily spojují a to je právě to, co je na fotografii. Také to tak budu muset dělat, protože mám místnost 4,22m dlouhou a 4,12 širokou. *frajer*

Sadrokártonový podhled #3

aaaaaa*

taky mi to tak vyšlo, vymyslel jsem to tak aby nevyšlo. Pokud to jde,m tak bych horní profil vybočil. Pokud to nejde pak bych pravou stranu přihnul a do horního profilu přichytil TEX vrutem.

Repkine, sice pozdě, ale skladem snad všude mají profil CD délky 3,4,5metrů!

doplněno 11.12.12 15:19:

Repkine, škoda že nejste z Pardubic, nebo na trase do Jaroměře..

repkin*

Pozdě určitě není, nejsou $, takže dělám zatím jiné práce, každopádně ti budu oponovat že máš pravdu s tím "snad", protože tady kde jsem se ptal, právě ty 5m nemají, každopádně až to bude aktuální, tak to zkusím znovu, popř. zkusím ještě pár jiných firem, kde jsem se neptal.

apem1
hodnocení

0x
Tak to je hezky ze mu to tak vyslo. Ja bych ten horni profil posunul o 5cm jelikoz se do neho nesroubuje a jen drzi spodni profily a spojku poradne uchytil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]