Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrytí rozvod topení

Od: tomik88* odpovědí: 4 změna:

Zdravím chtěl jsem se zeptat a poradit,bydlím v panelovém domě a ted se chystám dávat podhledy ze sádrokartonu do obyvacího pokoje,V rohu obyvácího pokoje máme od podlahy ke stropu 2 trubky-rozvod topení a chtěl bych je zakrýt,je možné kolem toho udělat jako takový sloup ze sadrokartonu a doto zapustit diodove bodovky?Nebude to dělat za tím nějaký problém jak se bude v zimě topit na plno,jestli tam nebude třeba moc velke teplo a mohlo by to poškodit kabeláž k těm bodovkam nebo to neuškodí nějak tomu sadrokartonu?Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Než se to rozhodneš zakrýt,tak si uvědom,že ti to v bytě přitápí.Pokud máte měření tepla,tak ti bude víc topit radiátor a spotřebuješ více tepla.Já jsem tyto trubky zakryl jen z jedné strany prknem a na prkna udělal poličky na kytky.Teplota trubek není víc ,jako 60 st.C

cepagis*
hodnocení

0x

Možné to je. Ale připravíte se o část tepla (i ta trubka samozřejmě topí). Tepleji tam samozřejmě bude, když se bude ohřívat takto malý prostor, ale v mnohé elektronice je teplota překračována mnohem více, sáhněte si třeba na notebook zespodu. A o SDK bych se vůbec nebál.

rewq
hodnocení

0x

Kabeláž to nepoškodí, protože logicky tam nebude teplota vyšší než je teplota povrchu těch trubek a to kabeláž snese. Otázka je, jestli třeba ty SDK nepopraskají...

Ale hlavně, ty trubky taky dost vytápí byt, a když je zakryješ budeš muset víc topit radiátory, a pokud na nich jsou měřidla, tak víc zaplatíš.

Osobně bych ty trubky nechal odkryté, je to prostě součást bytu a nijak neestetická podle mě není.

Ale pokud bych cítil potřebu to zakrýt, tak bych do toho sloupu udělal průduchy - vodorovné švíry a ty bych podsvětlil ledkama. Dal bych tam snímač teploty a pokud by byla vyšší jak 30C tak by svítily červené ledky - jakoze se topi, jinak by svítily bílé.

Bylo by to dost efektní ;)

olaf71*
hodnocení

0x

SDK do rohu je nejlevnější varianta, jinak se prodávají i hotové rohy, Bau... atd. ale jak je psáno níže, trubky hřejí, event. osvětlení LED a třeba větrací mřížky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]