Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření SDK stropu

Od: jkr® odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych poradit s měřením roviny stropu, který chceme snižovat v koupelně.

Na jedné straně jsou luxfery. Získáním roviny laserem jsem zjistil, že luxfery nejsou v rovině. Na délce cca 4 metry to "letí" cca o 5 až 6 cm.
SDK strop má být 12 cm od luxfer. Proto jsem si naměřil na každem konci stěny tento rozměr a načtl si na stěně čáru.
Nyní si nejsem jist, jak postupovat dál s měřením bočních a protilehlých stěn, můžete mi poradit?
Přiložený obrázek je koláž - levý roh a pravý roh
Děkuji

Měření SDK stropu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ko
hodnocení

0x

Kup si šlauch váhu a brnkačku a hned uvidíš jak je to rovný, nějaká laciná laser váha je nanic. 6 cm rozdíl na 4 metrech snad ani není možný.

standam*
hodnocení

0x

jj, jak pise ko, laser, ktery je bezne k prodeji tj. amatersky stoji za prd, take jsem ho hned zahodil.

Slouvaha je to nejlepsi co muze byt, lze to take provest kvalitni(napr. horizont) vodovahou, zde je,pokud budes mit bublinku presne tam kde ma byt bude to take OK.

Ja to delal vodovahou a premeril slauvahou a nesekl jsem se ani o 0,5mm na 10m, coz je divne, protoze i vodovaha ma toleranci.

Pokud pouzijes slauvahu vzdy mer z jednoho bodu, jinak se muze stat, ze se vzdy seknes o 1mm a uz se s carou nepotkas

Pokud budes davat UD tak vzdi nejprve steny proti sobe, pak to bude 100%

jabraka*
hodnocení

0x

Laser je schopen to stanovit přesně.Pokud máš luxfery křivě zazděné,je možné pomocnou lištou hořejší okraj srovnat.aspoň opticky.Laser jsem používal často při lepení tapet.Vždy se dařilo přesně zadat vodorovnou linku.

JABRAKA

hodnocení

0x

mno, pokud hodláte investovat do SDK stropu a luxfery jsou opravdu křivé, pak bych uvažoval nad vybouráním a správným zazděním luxfer. polovina luxferu v pravém rohu není také nic moc...

olaf71*
hodnocení

0x

laseru za pár kaček nevěřím, šloufka je lepší,ale pokud se nepřenáší nějaká větší vzdálenost, tak se to hravě přenese vodováhou (stačí i metrová) na několikrát, nebo se přiloží al.lať, nebo SDK profil, jinak ulítnout na 4 metrech o 6 cm. to je výkon Pata a Mata *smich*

jkr®
hodnocení

Něco jsem dělal při měření špatně. Zabil jsem měřením laserem asi dvě hodiny.
Nakonec jsem použil vodováhu.

hodnocení

0x

milancukrar.papricka.cz/...

tam za tím pracantem jsou (ne)vidět zadělané luxfery...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]