Nejste přihlášen/a.
Už mě pěkně štve garnýž, kterou máme v obýváku, nevím značku, ale je to běžný typ - dřevotřískový korpus se zapuštěnými plastovými žlábky a v nich zevnitř jezdí plastová kolečka. Pořád se to rozbíjí, kolečka se skřípou, zadrhávají na přechodech mezi rovným a "L" dílem vodícího žlábku. Teď čerstvě se už roh žlábku vylomil, takže to je definitivně na výhoz. Řešil bych to tyčí s kroužky, ale problém je to, že potřebuji mít garnýž do zatáčky, aby se závěs dal shrnout až na boční stěnu (okno-dveře na zahradu jsou ode zdi ke zdi). Nemáte někdo prosím typ na spolehlivé garnýže do "L"? Děkuji, David
Tak co třeba něco takového :
ikea.com/... a k tomu
A nebo každou stranu rohu odhrnujte na "svou"stranu?! tedy od rohu pryč?!
Trubka + kroužky to není řešení, protože nemáš možnost ukotvení v rohu. Jako nejschůdnější řešení vidím použít tu stejnou garnyž co máš. ALE! Oba díly slícovat na zemi, skolíkovat a stáhnout k sobě tak, aby vodící drážky přesně seděly a neměly možnost se hnout. Případnou spáru mezi plastovými profily vyplnit třeba silikonem a vyhladit. Prostě si s tím vyhrát. A až bude spoj absolutně pevný, pak teprve osadit na strop.
... zatím jen tak pro začátek zkusit jak by vypadaly svislé žalůzie, samostaně shrnované na třikrát, nebo i na kolejnici, která by se měla přizpůsobit požadovaným úhlům maron.cz/stinici-/...
Děkuju za nápad, ale žaluzie neprojdou přes schvalovací komisi (žena) , natož vertikální. Obývák je trošku rustikál. Ale přived jste mě na myšlenku změnit to za rolety, jenže roleta na celou výšku dveří přes celou stěnu, to by asi divně vypadalo... Počkám, jestli mi někdo neporadí nějaké náhradní zatáčecí kolejničky, které by se třeba i daly přidělat do stávajícího korpusu... už kvůli celkovým nákladům...každopádně díky, d.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.