Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se s Vámi podělit o moje dilema... Pořizujeme si nová okna, původní byla trojdílná- vždy 3 čtverečky nahoře a dole 3 velké části a řešíme, chtěoi bychom zachovat toto rozvržení, ale nevíme, které by měly být ve skle a které tzv. sloupky, abychom neměli přehnaně moc žaluzií na 1 okně. Dle našeho prodávajícího, s každým sloupkem se musí na okno přidat další žaluzie. Čili pokud bychom si nechali skla rozdělit sloupky na 6 částí, musíme dát na okno 6 žaluzií.
Nějak se mi to nepozdává, protože soused, který má dokonce dřevěná okna a ne plastová, má na dvojdílném okně vodorovný "sloupek" na obou křídlech, přitom má celkem jen 2 žaluzie! Tak jak je to možné? Neporadil by mi někdo? Děkuji Vám.
doplněno 28.07.11 21:06:+ prosím Vás, nabízí nám za stejnou cenu tepelný rámeček plast nebo nerez, tak co vybrat. Děkuji!
Předpokládám, že plánujete žaluzie směrem do interiéru (ne mezi skla, ty jsou méně rozšířené a dražší), v tom případě může být klidně jen jedna, nesouvisející s okenním rámem, upevněná ve zdi. Jenže je to krajně nepohodlné. Proto se dnes žaluzie dává do rámu, tzn. každé okno si s otevřením nese svoji žaluzii... ve Vašem případě 6ks. Nebo můžete nechat horní trojici oken jako "FIX", tzn. neotvíratelná, potom Vám budou stačit tři sloupce... S tím sousedem, neotvírá on náhodou křídlo i s tím sloupkem?
Pokud nová okna budou opravdu podle nových technologií, pak žaluzie budete mít před okny, ne v oknech. Dovnitř oken se nedávají, protože skla jsou mezi sebou vzduchotěsně uzavřena kvůli významnému zlepšení izolačních schopností vůči teplotě i zvuku. Nejde o to, jestli jsou okna plastová nebo dřevěná, jde především o konstrukci skel.
S Vaším "prodávajícím" bych se možná rád někde potkal, dělá to na mne dojem, že chce především kasírovat, než vyhovět...
Hope! Právě že se do oken dávají, jen to u nás není moc rozšířené. Takže je klasické izolační dvojsklo a za ním prostor pro žaluzii + "krycí"sklo. Takže vlastně tři skla, dvě mezery a samozřejmě širší rám. Výhoda tohoto řešení je v tom, že je žaluzie uchráněna před prachem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.