Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčky na oknech

Od: pontee* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, chtěla bych se s Vámi podělit o moje dilema... Pořizujeme si nová okna, původní byla trojdílná- vždy 3 čtverečky nahoře a dole 3 velké části a řešíme, chtěoi bychom zachovat toto rozvržení, ale nevíme, které by měly být ve skle a které tzv. sloupky, abychom neměli přehnaně moc žaluzií na 1 okně. Dle našeho prodávajícího, s každým sloupkem se musí na okno přidat další žaluzie. Čili pokud bychom si nechali skla rozdělit sloupky na 6 částí, musíme dát na okno 6 žaluzií.

Nějak se mi to nepozdává, protože soused, který má dokonce dřevěná okna a ne plastová, má na dvojdílném okně vodorovný "sloupek" na obou křídlech, přitom má celkem jen 2 žaluzie! Tak jak je to možné? Neporadil by mi někdo? Děkuji Vám.

doplněno 28.07.11 21:06:

+ prosím Vás, nabízí nám za stejnou cenu tepelný rámeček plast nebo nerez, tak co vybrat. Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Předpokládám, že plánujete žaluzie směrem do interiéru (ne mezi skla, ty jsou méně rozšířené a dražší), v tom případě může být klidně jen jedna, nesouvisející s okenním rámem, upevněná ve zdi. Jenže je to krajně nepohodlné. Proto se dnes žaluzie dává do rámu, tzn. každé okno si s otevřením nese svoji žaluzii... ve Vašem případě 6ks. Nebo můžete nechat horní trojici oken jako "FIX", tzn. neotvíratelná, potom Vám budou stačit tři sloupce... S tím sousedem, neotvírá on náhodou křídlo i s tím sloupkem?

pontee*
hodnocení

Ano, otevírá ho i se sloupkem. Ale podle toho našeho technika už by toto bylo řešeno 2 žaluziemi, kvůli příčce, a ne jednou na celé křídlo. Takže mi ten soused vrtá hlavou, já jsem si jistá, že má jen jednu na celé křídlo, tak jak to udělal. Asi to má vedeno ze zdi, jak píšete.

hop®
hodnocení

2x

Pokud nová okna budou opravdu podle nových technologií, pak žaluzie budete mít před okny, ne v oknech. Dovnitř oken se nedávají, protože skla jsou mezi sebou vzduchotěsně uzavřena kvůli významnému zlepšení izolačních schopností vůči teplotě i zvuku. Nejde o to, jestli jsou okna plastová nebo dřevěná, jde především o konstrukci skel.

S Vaším "prodávajícím" bych se možná rád někde potkal, dělá to na mne dojem, že chce především kasírovat, než vyhovět...

cepagis*

Hope! *hi*Právě že se do oken dávají, jen to u nás není moc rozšířené. Takže je klasické izolační dvojsklo a za ním prostor pro žaluzii + "krycí"sklo. Takže vlastně tři skla, dvě mezery a samozřejmě širší rám. Výhoda tohoto řešení je v tom, že je žaluzie uchráněna před prachem.

doplněno 29.07.11 00:36:

brservis.cz/...

hop®

Jj, dělené trojsklo, to asi ano, ale dnes to je výjimka, dvojsklo to neumí...

hodnocení

0x

Ty příčky, které rozdělují tabuli okna na pole jsou jako falešné (jen kvůli vzhledu) vloženy mezi skla, takže žaluzie je pak vcelku přes celou tabuli a je vně okna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]