Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit ytong na panel

Od: universal* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

chystám se na prestavbu umakartove koupelny a rad bych se zeptal jak napojit stenu z ytong tvarnic k druhe stene z panelu . Bude stacit ji pouze prilepit ke stene nebo se pouzivaji jeste nejake kotveni?

Dekuji za odpoved

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fridas*
hodnocení

1x

dle výrobce (xella) se jen kotví a nelepí k panelu-při pohybu panelu mohou vznikat trhlinky..mezera se vyplnuje třebas pěnou...

furtnic*

Všechny odpovědi se dají použít,do spár pěnu,akrylát,nebo něco pružného,jinak se Ti časem začnou dělat trhliny.

hodnocení

0x

Určitě přikotvit-prodávají i různý kotvy nebo si jí můžeš vyrobit sám-stačí vyvrtat pár děr a natlouct třeba nějaký roksory...

hodnocení

0x

Já jsem do zdi vyvrtal díry, dal hmoždiny a dlouhý vruty..Ty jsem pak "zazdil" do ytongu. Mám to pět let a nic to nedělá

Existuje spoustu spolehlivých řešení. Koupíte přímý závěs na CD (4Kč)a ten se přišroubuje ke stěně a mezi Ytong.

ted jsem delal presne timto zpusobem vsechny pricky v baraku, staci ten primy zaves ohnout na 90st., namazat lepidlem ztong i panel, vmacknout ten zaves, pritlouct 2 hrebiky do ytingu, do panelu asi hmozdinka se sroubem.

Jak připojit ytong na panel

edyss*
hodnocení

0x

Určitě ukotvit ke stěně. Já jsem použil úhelníčky ze železářství tl.3mm, mají různé délky. Do panelu jsem to přichytil vruty s hmoždinkami a potom do ytongu přibil hřebíky. Na tu výšku stěny jsem to ukotvil 5x.

technikjirik*
hodnocení

0x

Vlastně už byli všechny způsobi řečeny. Osobně dávám přednost kovovím hmoždinám s dlouhou závitovou tyčí Je to jen málinko dražší ale mě se to osvědčilo.

oskar*
hodnocení

0x

Zdravím,kotvení si vyber,bylo ti jich nabídnuto dost,ale při natahování perlinky ji přetahni asi 10cm přes roh.

doplněno 06.10.08 00:39:

Pokud toto uděláš z obou stran,tak se neboj že se ti to utrhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]