Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokarton - tmelení

Od: mbaud* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

mám udělanou předstěnu,a chtěl bych se zeptat jak se tmelí rohy mezi sádrošem a zdí. Jestli dát akryl a nebo zatmelit? Díky moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

mbaud:

predpokladam, ze se jedna o vnitni roh :) ted je dulezite zda na zed prijde jeste vrchni omitka nebo uz jen vymalba

pokud mas jiz hotovou vrchni omitku a mas mezeru 5mm zde vypln prostor uniflotem a spravne by se mela vlozit skelna paska tj. natupo tmel - SDK, po vybrouseni dat do rohu Akryl tmel.

pokud jeste nemas vrchni omitku dal bych APU listu(na SDK!), ktera slouzi i jako voditko pro vrchni omitku a v podstate by mohla zakryt cely otvor bez tmeleni, chrani SDK pri aplikaci omitky apod.

Pouze Akryl by mel prijit do 2-3mm bezery, jinak uniflot nebo od rigipsu

Jsou i speci PVC rohy, ale to uz jsme nekde jinde:)

doplněno 28.07.11 21:17:

SDK a zed bez omitky str. 13

www.rigips.cz/dat/...

SDK a zed s omitkou str. 8

www.rigips.cz/dat/...

zde si urcite vyberes jak postupovat co nejlepe a systemove

mbaud*
hodnocení

Tak to je dobrej leták,hodně mi pomohl. Díky.

ladicek*
hodnocení

0x

Ja jsem koupil polystyrenovou tvarovanou lištu,krou jsem nalepil na zed, nikoliv na zed i na sádrokarton,kvůli posuvu .Pokud se tmelí,nemám moc zkušeností,ale myslím si,že to bude pořád mikroskopicky praskat. Snad by musela být sítka přes obě strany,potom lepidlo, a fajnovou omítku,tmel.

hop®
hodnocení

0x

Pokud je spára větší než asi 3mm, tak i přetmelit. Ale každopádně pak přetáhnout akrylátem! Je to tmel, který zůstává plastický a většinou nepopraská při zájemném pokybu zdi a SDK...

doplněno 28.07.11 19:57:

*vzájemném pohybu

mbaud*
hodnocení

Spára je asi 5mm,tak do té spáry vtlačím tmel,a nakonec asi přetmeluju. Do té lišty se mi moc nechce.

hop®

Ano, dotmelit uniflotem ke zdi a přebrousit. Vzniklý ostrý růžek přetmelit akrylátem. Tak bych to udělal já, nechci brát Jabrakovi ani jiným jejich lišty, ale sám bych si te tam nedal...

doplněno 28.07.11 19:38:

Plastová lišta se stejně musí tmelit, tak proč tam cpát další plast navíc... *nevi*

mbaud*
hodnocení

Udělám to teda jak říká hop,dotmelim uniflotem a pak akryl. Tak díky moc.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě bych to udělal jako Ládíček.Polystyrenovou lištu,která se vmáčkne do akrylového zatmelení,případná mezera se také zatáhne akrylem a při vymalování se lišta také přebarví.Před nabarvením ji lze přetřít penetračním roztokem a ten ji vytvrdí.Po vymalování vylepší kout i vzhledově.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]