Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení dveří na půdu

Od: mirekr® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych zateplit dveře, které mi vedou z bytu rodinného domu přímo na půdu. Dveře jsou dřevěné a půda není zateplená a proto v zimě, pokud hodně mrzne, tak mi na dveřích kondenzuje voda a teče po dveřích na podlahu do bytu. Uvažoval jsem, že bych na dveře připevnil 3cm polystyren. Nevím ale jak polystyren na dveře připevnit. Zda poučít nějaké lepidlo nebo jen připevnit vruty? Nebo by jste to řešili jinak? Poraďte. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě nezateplovat, už se to tu někdy řešilo. ˇučinné jsou opravdu druhé dveře,tj.například udělat nějakou předstěnku ze sádroše nabo kantky a dát do nich druhé dvěřě optimálně těsné ve futrech a vzduchová mezera mezi jedněmi a druhými dveřmi (cca 40cm) Vám velmi pomůže. Samozřejmě ne vždy jde toto řešení snadno aplikovat. Neznám podrobnosti. Zateplit plochu dvěří můžete, ale významný efekt bych neočekával.

hodnocení

To je pěkné řešení, ale já mám dveře z metr široké chodby a hned za nimi jsou schody na půdu. Na další dveře není prostor ani před ani za dveřmi.

stirecek*
hodnocení

0x

Nevím, jestli budou tři centimetry stačit, navíc vlhko se bude srážet mezi dveřmi a zárubní. Nejlépe by bylo dveře ze strany od půdy překrýt alespoň cca desítkou (dle rozdílu teplot) polystyrenem s přesahem přes zeď, ale to byste tam nemohl v zimě chodit. Na druhou stranu by nevlhly dveře. Na tohle místo by se vám hodily klima dveře včetně zárubně, ale to je poněkud dražší řešení.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se dveře otvírají směrem do půdy,není problém nalepit na dveře třeba akrylem polystyrenovou desku aspoň 10 cm silnou,ta by mohla dveře přesahovat na dvou stranách přes futra(kromě místa s panty).

JABRAKA

hodnocení

Otevírají se do bytu a nelze naopak, protože za dveřmi jsou schody na půdu.

xpj*

Mám stejnou situaci a na 1. nebo 2. schod za dveře jsem od stěny ke stěně postavil na sebe polystyrenové desky přes celou výšku dveří a škvíru nahoře jsem zacpal minerální vatou. V podstatě takové druhé dveře.

Na půdu nemusím, tak mi ani nevadilo, že mi při každém pokusu o vstup na půdu padne za krk kus vaty :)

standam*

Mirku no vidis a mas to vyresene:) Diky tomu, ze mas dvere, ktere se oteviraji do chodby muzes dat na studenou stranu a i futra EPS, 3cm je malo. Vzhledove ze strany pudy nic moc, ale melo by to pomoci a moc necourat.

Jinak opravdu jak pise Mira, udelat meziprostor

tvrdím, že úplně blbá deka, zavěšená mezi stěnami a těsná u stěn (jen jako příklad) udělá víc než nějakej EPS nabouchanej na deveře. Opět s odstupem mezi dekou a dveřma.

standam*

Miro, to ti neberu a nerikam, ze ne:)

Ja mel podobny problem jako tazatel a ze strany pudy jsem mezi drevena futra dal EPS a kolem vypenil PUR penou.

Mezi dverma a EPS jsem nechal cca 5-10cm mezeru a pak jsem mel u techto tveri stejnou teplotu jako vsude.

Pak se tedy nedalo courat na pudu, ale mel jsem to jen na jednu sezonu, pac se z jara zacalo zateplovat cele podkrovi.

hodnocení

0x

Nalepte na půdní stranu dveří 5 cm polystyren, to by mělo stačit. Lepidlo prodávají v OBI, menší kelímek stojí cca 60 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]