Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pořídil jsem su asi před rokem z aukra model parníh stroje. Byl v dezolátním stavu, tak jsem se jej nyní rozhodl zrestaurovat, vyrobil jsem k němu komín. Nyní ho potřebuji nalakovat, rez jsem obrousil. Už jen zbývá jej nabarvit. Chtěl bych se s vámi poradit s postupem.
Seznámím vás se situací. Topírna je celá kompletně zrezlá. Já ji chci nalakovat červeným lakem. A teď nevím, co s tou topírnou dělat. Řekli byste mi jestli jí stačí jen nalakovat, dát pod lak nějakou krycí barvu, či co?
Dále kotel bych chtěl natřít zlacenkou (odvozeno od slova stříbřenka, akorát zlatá), doporučili byste mi nějaký vhodný lak/barvu?
Ve finále by to mělo vypadat v těchto barvách plnouparou.cz/...
Děkuji, Chris
Bohužel nepíšete jak je model velký (měřítko). Jinak na modely používám Airbrush. Malá stříkací pistole a modelářské barvy. Podklad se nedává, modelářské barvy výborně kryjí a nanáší se malá vrstva barvy. Tím se nezalijí drobné detaily modelu. Při použití podkladové barvy a pak vrchní právě hrozí , že barva zaleje detaily a model pak nevypadá věrohodně.
Takže barvy Revell, Humbrol atd.
doplněno 28.07.11 00:30:S tím topením to vidím bledě, to žádná barva nevydrží. Jedině tak barva na zahradní grily, ale ta se dělá snad jen černá a stříbrná. Navíc bude silná vrstava barvy. Jedině snad "topit" nějakou mini čajovou svíčkou, aby tam nebyl velký žár na tu barvu a ohříval se jen ten kotel.
Děkuji,
Model by měl být téměř totožný s tímto plnouparou.cz/... (Až na tu zadní část s komínem)
V tom kotli bych chtěl později i topit, nehrozí, že by mohl ten modelářský lak vzplanout?
V parních strojích se topí suchým lihem ( plnouparou.cz/... ). Plameny nesahají moc vysoko a nejsou z toho žádne saze. Stačí jen, aby ta barva nevzplanula při vysokých teplotách kotle. Vždyť v tom kotli se voda musí vařit, aby vznikla pára. Takže barva by neměla být z hořlavé chemikálie.
Pak mě napadlo, zda by nešlo využít barvy ve spreji, z těch by byla malá vrstva...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.