Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova stresni krytina - sindel iko Cambridge

Od: rtep* odpovědí: 8 změna:

Mam starou eternitovou strechu.Uvazuji o sindeli iko Cambridge a plechem.Prosim o radu co je lepsi.Mam strechu asi 200 m.Jak se asi bude pohybovat cena.Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teď jsem řešil to samé.Koupil starý RD ,kde je na střeše eternit.Koupil jsem Cambridge 100 m2 za cenu 201 Kč s DPH a cena za dovoz 2400.(Přerov - Ostrava) .Včera mi krytinu dovezli,tak teď jen čekáme až přestane konečně pršet.Krytinu máme 52 černou.Vypadá určitě lépe než ty z bauhausu apod.Je taková robustnější.Soused má něco podobného na střeše,tak jsem se proto rozhodl taky.

gaucho912*
hodnocení

0x

Rozhodně bych volil velmi kvalitní šindel což znamená celoplošně lepící ,jelikož kdo má střechu ten bydlí a rozhodně se nevyplatí šetřit,protože následná výměna segmentů šindele je velmi náročná a co se týče plechu tam bych byl velmi opatrný a použil různě barevný hliník dle barvy šindele ,protože je skoro věčný a daleko lépe vypadá.*frajer*

rtep*
hodnocení

prosim jaka znacka je kvalitni sindel, byl nam doporucen ten iko Cambridge a jaka barevny hlinik.a co se zivotnosti tyce jak dlouho vydrzi kvalitni sindel a jak dlouho plech dekuji P

tak myslím,že takovou radu vám nikdo nedá.Každý napíše,že to záleží na podmínkách,kde je střecha.Na pokládce apod.Takže se nedozvíte asi nic.Jen to,že je lepší koupit kvalitní krytinu.Taky jsem na netu byl několik hodin.Ale výsledek je 0.Na všech forech je ,že člověk nemá na střeše šetřit.

iko Cambridge je dobrá volba + lakovanej hliník

jak se to pozná,že cambridge je dobrá volba?

Je to dvouvrstvá laminová šindel, je pevnější a co není k zahození, nekopíruje tak ochotně nerovnosti prkenné střechy a ty vždy na prknech jsou a díky tomu, že sám vzor šindele působí trochu chaotickým dojmem, tak se případné nerovosti opticky trochu zakamuflují.

jabraka*
hodnocení

0x

Tento šindel lze položit na eternit,ale ne přímo,musí se nejprve přikrýt OSB deskami,nebo překližkou.I když je tepelně odolný a nekopíruje tolik podklad,rozhodně rovná plocha je výhodou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]