Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní gril - plyn nebo uhlí?

Od: dusan* odpovědí: 14 změna:

Zvažuji koupi grilu a rád bych se informoval od "zkušenějších" ... dycky sem myslel, že gril jedině s ohněm, ale našel sem na netu celkem dost plynových grilů. Co si o tom myslíte? Co je lepší?

Díky za reakce.

Dušan

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

2x

Plynovej je takovej pohodlnější. Škrtneš a jedeš. Mám rád vůni dřeva. takže na grilu si nejdřív zapálím oheň, zuhelnatím buřty potom dám dřevěný uhlí a ta moje může grilovat. Na plynovým to nejni vono. ;)

sebod*

Grilování bez jeho typické vůně je pro mě *blee*. To si to maso můžu smahnout doma na sporáku :D. A že je to karcinogenní? To je to poslední... Není nad ugrilované maso pěkně na dřevěném uhlí. Už jenom ta vůně *andel*. Kam se na to hrabou všechny ty rádoby lávové kameny apod.

MIL. Souhlas. Buřt musí být pěkně černý *hej*;)

ar*

Jak koukám na tvoji odpověď a Milovu, tak u nás v okolí je to asi zvykem. Tak nějak si nedovedu představit grilovat na plynu v pergole, to už můžu jít rovnou do kuchyně nad sporák :D.

Grilovat venku na plynu je jako lízat zmrzlinu přes celofán, taky chladí ale. . .

doplněno 20.08.11 12:28:

Hele Sebod, nevím jak Ty ,ale já čas mám. Navíc zhruba za hoďku vyrážím na kole, sice bylo v plánu jet na sever (Jilemnice Semily), ale není problém vzít směr jihovýchod. *smich*

sebod*

klucíííí. Zvu vás na pořádnou grilovačku *pivo* . Teda holky se můžou taky přidat *vtip*.

dusan*
hodnocení

No taky mám asi raději to dřevo, takže to vidím na nějakou klasiku něco jako svarecky-obchod.cz/... to bude přeci jen asi lepší volba, než nějaký plyn.. je fakt, že na plynu si to můžu udělat taky doma na sporáku :)

každopádně díky za názory.. asi jsem potřeboval jen ujistit, že grilování je ještě pořád o té vůni dřeva a o tom dobře opečeném masíčku s černou krustou :)

dusan*
hodnocení

Teda jako na zahradu.. A ten plynovej si nechám jen na balkon, kde ze mě sousedi nebudou mít moc radost, kdybych čadil ohněm..

grinderman*
hodnocení

0x

Já jsem dvakrát měl možnost grilovat na plynovém grilu a byl to celkem děs. Je pravda, že majitel ho neměl zrovna v nejlepším stavu, byl cítit plyn, prostě nebylo to ono. Už druhý rok používáme gril s žulovou deskou a to je paráda. Neměnil bych za nic :)

hodnocení

0x

Záleží na tom, kam ten gril budete stavět. Jestli na zahradu se spoustou větví a dřeva nebo na balkon, kde na vás vyběhnou sousedi, když budete pálit dřevo nebo dřevěné uhlí.*jasne* Podle toho, kde ho budete používat.

dusan*

No z tohohle pohledu bude asi lepší ten plynový.. a klasický na dřevo si nechám někam na chalupu.. :D

hodnocení

0x

Doma strašně rádi grilujeme. Vyzkoušeli jsme spoustu grilů a ze všeho nejlepší je plynový s keramickými lávovými kameny. Tvrzení, že plynový gril smrdí, mě rozesmálo.

grinderman*

No vždyť jsem taky psal, že ho majitel neměl v nejlepším stavu. Každopádně jsem na tento systém zanevřel. *nevi*

dusan*

Díky za názor.. našel jsem tady ten svarecky-obchod.cz/... a je i s roštem na ty lávové kameny o kterých píšete :)

jvn®

Stejný, podobný gril jako máte v odkazu používáme již 5 let a je v pohodě. Žádný zápach od plynu.

Před grilováním pořádně rozehřát lávové kameny a po grilování je nechat při plamenu na max. vypálit od mastnoty. Kameny jsem měnil pouze jednou po cca 3 letech. Teď občas používéme žulovou desku tl. 30mm, kterou máme uloženu v ocelovém úhelníku 30x20x3 mm. Na žulové desce to nemá chybu, jen je třeba rozehřívat pozvolna a nikdy prudce nezchladit, aby nedošlo vk jejímu rozpraskání.

Grilování je zdar *pivo*.

dusan*
hodnocení

Super, pořídíme tedy tento a snad bude mít stejný úspěch jako u Vás. A díky za dobré rady na užívání..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]