Nejste přihlášen/a.
Zvažuji koupi grilu a rád bych se informoval od "zkušenějších" ... dycky sem myslel, že gril jedině s ohněm, ale našel sem na netu celkem dost plynových grilů. Co si o tom myslíte? Co je lepší?
Díky za reakce.
Dušan
Plynovej je takovej pohodlnější. Škrtneš a jedeš. Mám rád vůni dřeva. takže na grilu si nejdřív zapálím oheň, zuhelnatím buřty potom dám dřevěný uhlí a ta moje může grilovat. Na plynovým to nejni vono. ![]()
Grilování bez jeho typické vůně je pro mě
. To si to maso můžu smahnout doma na sporáku :D. A že je to karcinogenní? To je to poslední... Není nad ugrilované maso pěkně na dřevěném uhlí. Už jenom ta vůně
. Kam se na to hrabou všechny ty rádoby lávové kameny apod.
MIL. Souhlas. Buřt musí být pěkně černý ![]()
![]()
Jak koukám na tvoji odpověď a Milovu, tak u nás v okolí je to asi zvykem. Tak nějak si nedovedu představit grilovat na plynu v pergole, to už můžu jít rovnou do kuchyně nad sporák :D.
Grilovat venku na plynu je jako lízat zmrzlinu přes celofán, taky chladí ale. . .
doplněno 20.08.11 12:28:Hele Sebod, nevím jak Ty ,ale já čas mám. Navíc zhruba za hoďku vyrážím na kole, sice bylo v plánu jet na sever (Jilemnice Semily), ale není problém vzít směr jihovýchod. ![]()
No taky mám asi raději to dřevo, takže to vidím na nějakou klasiku něco jako svarecky-obchod.cz/... to bude přeci jen asi lepší volba, než nějaký plyn.. je fakt, že na plynu si to můžu udělat taky doma na sporáku ![]()
každopádně díky za názory.. asi jsem potřeboval jen ujistit, že grilování je ještě pořád o té vůni dřeva a o tom dobře opečeném masíčku s černou krustou
Záleží na tom, kam ten gril budete stavět. Jestli na zahradu se spoustou větví a dřeva nebo na balkon, kde na vás vyběhnou sousedi, když budete pálit dřevo nebo dřevěné uhlí.
Podle toho, kde ho budete používat.
Doma strašně rádi grilujeme. Vyzkoušeli jsme spoustu grilů a ze všeho nejlepší je plynový s keramickými lávovými kameny. Tvrzení, že plynový gril smrdí, mě rozesmálo.
No vždyť jsem taky psal, že ho majitel neměl v nejlepším stavu. Každopádně jsem na tento systém zanevřel. ![]()
Díky za názor.. našel jsem tady ten svarecky-obchod.cz/... a je i s roštem na ty lávové kameny o kterých píšete ![]()
Stejný, podobný gril jako máte v odkazu používáme již 5 let a je v pohodě. Žádný zápach od plynu.
Před grilováním pořádně rozehřát lávové kameny a po grilování je nechat při plamenu na max. vypálit od mastnoty. Kameny jsem měnil pouze jednou po cca 3 letech. Teď občas používéme žulovou desku tl. 30mm, kterou máme uloženu v ocelovém úhelníku 30x20x3 mm. Na žulové desce to nemá chybu, jen je třeba rozehřívat pozvolna a nikdy prudce nezchladit, aby nedošlo vk jejímu rozpraskání.
Grilování je zdar
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.