Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení. Vata nebo poliš pod krokve

Od: cowlei* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

Stále bojuju s tím zateplením. Včera jsem na baráku měl řemeslníky, kteří mi tvrdili, že v poslední době podkroví zateplují následujícím způsobem:

-Vatu mezi krokve

-Parotěsku

-OSB desky

- Tvrzený poliš v šířce (5-8cm)

-Lepidlo, perlinka, barva ...

A mě by zajímal názor širší ( a hlavně zkušenější veřejnosti). Osobně jsem je přesvědšil, že touhle cestou bych jít nechtěl, že chci vatu do rastru a následně na parotěsku OSB nebo sádrokarton (sám ještě nevím co by bylo lepší).

Takže moje otázka zní, setkali jste se někdy s tímto postupem, popřípadě, myslíte, že to není špatný nápad?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

Ja jsem se setkal na novem podkrovi i s prknama ktere jsou omitnute a nasukovane

Jak mnou uvedena a i tva varianta je blbost a neni rozumne vysvetleni proc to tak delat, navic muzou nastat problemy

To co ti navrhuji neni systemove reseni a nema nic spolecneho se zateplenim, je to jen amatersky pristup tzv. profiku:)

Dej:

izolaci mezi

izolaci pod

parotesku

a zde si vyber budes chtit vice (SDK,OSB, palubky apod.)

cowlei*
hodnocení

Díky za odpověď,

předpokládal jsem, že to bude nějaká "inovace" "šikovných" českých ručiček :)

hodnocení

0x

Souhlasím se Standou, i když zmíněná varianta je možná, ale za určitých podmínek. Spíše je Váš postup vhodný pro dřevostavby, ale obráceným způsobem.

hodnocení

0x

já tomu moc nerozumím.Izolaci mezi

izolaci pod

jak si to mám vysvětlit? Znamená to ,že mezi krokve dám izolaci a na ni další? A pak parozáb. a palubky? Chápu to dobře.

Děkuji za odpověď

Macku, asi to chápete dobře. Je třeba dát izolant mezi krokve a další vrstvu pod krokve.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

OK?

to je vono. děkuji ,teď je mi to jasné.jen jsem ještě chtěl. Mám(teda budu mít,až přestane pršet.Protože až pak se bude dělat nová střecha) krytinu Iko cambridge pod ní nějakou Iko folie a bednění.Dotaz: tu izolaci můžu dát přímo na to bednění?Nebo tam musí být nějaká parozábrana,nebo,jak se ty folie jmenují.

Asi máte navřženou skladbu:

Trámy, záklop z prken desek, atd, a uložení krytiny podle doporučení výrobce.

Zevnitř pod bedněním musí být mezi izolací a prky vzducová odvětrávaná mezera, dle sklonu 4-8cm!

jj,je to tak s tou skladbou.Ale s tou mezerou jsem zase na začátku. Takže ta izolace nesmí být přímo na tom bednění.Musím tam nechat mezeru.Což by nebyl problém.Je to šikmá střecha.

Macku, musí být mezera mezi prkny a vatou. Je to proto, aby zkondenzovaná vlhkost mohla odcházet mimo stavbu. Proto dole u okapu misí nasát vzduch a u hřebene vyjít ven (ne vetrací taškou, ta je na něco jiného)

zkuste proběhnout juta.cz/...

co nebude jasné, tak příští týden.

Přejí krásné dny všem Plzeňákům...a Nepomuckým...

doplněno 27.07.11 22:20:

Macku, moc odborné jen pro neznalce, ale je třeba vědět i co se nesmí udělat...

milancukrar.papricka.cz/...

milancukrar.papricka.cz/...

ok,prostuduji poctivě.Ikdyž jsem se na to zběžně díval,tak mi to připDÁ MOC ODBORNÉ.aLE UVIDÍME. zATÍM DĚKUJI

cowlei*
hodnocení

Jen se toho nesmíš bát, taky jsem některé pasáže četl 2x abych to pochopil ... Je to věda :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]