Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych poradit jak vyřešit tuhle prekerní situaci. Matka odešla od otce a když sem se já vrátila domů, otec stačil vyměnit zámek u dveří a já se neměla jak dostat domů. Myslela jsem, že mě třeba nechá udělat nové klíče, ale nestalo se tak. Pořád se mnou nekomunikuje a chová se jako kdybych byla nějakej malej smrad, přitom mě je už 30 let. Nechci na něho volat policii, protože to mi poradilo okolí. Budu ráda za každou dobrou radu jak na to a zbytečně nedělat rozruch a zkusit to vyřešit jako normální lidi.
Je to smutné. A asi hodně bolestivé. Lituji vás a jsem hrozně ráda, že se to nikdy nestalo mi. Ale není na čase uvědomit si, že jste velká holka a začít si žít svůlj život? Odejít od rodičů. Od obou. A k nim chodit na kafe a kus řeči tak, jak to dělají dospělí.
Vím, že to není tak snadné, ale udělalo to tak mnoho mladých lidí. Přišel čas na svůj vlastní život. Nejdříve se spolubydlící v podnájmu a pak svůj byt, svá rodina.
Tak to udělaly mé děti, vnučka. Bratrovy děti a děti všech mých známých. Žádnému z rodičů nedávejte najevo, že dělá něco špatně. Jsou to dospělí lidé, nebyli zbaveni svéprávnosti, mají nárok žít si život podle svých představ. Pokuste se být naprosto neutrální.
Přeji vám hodně štěstí a laskavý osud.
Otázka je jak dlouho jste se nezdržovala v místě trvalého bydliště...po nějaké době Vás otec mohl klidně odhlásit...
Jinak toto je vždy hodně moc prekerní situace ... a kor, když se jedná o vlastní rodiče ...
Pokud tam máte trvalé bydliště, skutečně tam bydlíte, máte tam i osobní věci a otec neudělal zákonné úkony pro vaše odhlášení, máte právo na vstup do domu. Jestli nekomunikuje, začal bych doporučeným dopisem, kde mu sdělíte, že jedná protiprávně a můžete i navrhnout nějaké možnosti řešení - vyhrazení užívaných prostor, podíl na nákladech atd. A pak uvidíte co udělá. Ale jestli se nebude chtít dohodnout a vy na přístupu do domu budete trvat, obávám se, že bez rozruchu to nepůjde.
doplněno 26.07.11 12:05:ten dopis bych nechal sepsat právníkem
Ještě bych jen dodal...vyvinout maximální usilí se nějakým způsobem s otcem dohodnout ... jinak bez rozruchu ...trochu víc peněz za právníka se to neobejde...
Stejně je hrozné jaké vztahy jsou někdy mezi dětmi a vlastními rodiči ... chjo
Je to smutné. A asi hodně bolestivé. Lituji vás a jsem hrozně ráda, že se to nikdy nestalo mi. Ale není na čase uvědomit si, že jste velká holka a začít si žít svůlj život? Odejít od rodičů. Od obou. A k nim chodit na kafe a kus řeči tak, jak to dělají dospělí.
Vím, že to není tak snadné, ale udělalo to tak mnoho mladých lidí. Přišel čas na svůj vlastní život. Nejdříve se spolubydlící v podnájmu a pak svůj byt, svá rodina.
Tak to udělaly mé děti, vnučka. Bratrovy děti a děti všech mých známých. Žádnému z rodičů nedávejte najevo, že dělá něco špatně. Jsou to dospělí lidé, nebyli zbaveni svéprávnosti, mají nárok žít si život podle svých představ. Pokuste se být naprosto neutrální. Přeji vám hodně štěstí a laskavý osud.
Nevím, co se stalo, že mi tohle hupslo do odpovědí dřív, než jsem to dopsala. Omlouvám se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.