Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych obložit vanu bez okolního rantlu - obkládačky zároveň s hranou vany. Co je pravdy na tom, že na takto napevno usazenou vanu nelze uplatnit záruku?
Nevím, jak myslíte "obkjlad bez rantlu". Ale každopádně jsem ještě neslyšel o ztrátě záruky na vanu kvůli jakémukoli způsobu jejího obložení!
Situace by byla diskutabilní, pokud by šlo o vířivku, kde jsou součástí vany i pohyblivé části, čerpadlo či kompresor. Tam někdy výrobce přímo přesně specifikuje způsob instalace vany, většinou se tím ale chrání proti reklamacím, která by mohly vzniknout popraskáním spoje mezi vibrující vanou a okolním obkladem. U těchto van, pokud nepoužijeme přední plastový kryt a vanu předezdíme a obložíme i zepředu, musíme v určených místech instalovat přístupové servisní "otvory" kvůli údržbě či opravám "strojovny".
Tím bez rantlu myslím to, že obezdění vany + obklad nepřesahuje rozměry samotné vany, obklad je v rovině s okrajem vany. Já jsem od mnoha lidí slyšel, že pokud je vana tímto způsobem obložena, nedá se snadno vyjmout, tudíž na ní nelze uplatnit záruku. Někteří vyrobci van údajně požadují jen uložení vany na podezdívku (tím vzniká kolem vany mnou zmiňovaný "rantl"). Chěl bych vědět, kde je pravda. Jedná se o obyčejnou asymterickou akrylátovou vanu.
Vana nema byt u zdi zastrcena pod obklad, pak se vana neda vyndat, to co popisujete vyndani vany nevadi.
Takže platí toto: ať zabuduju vanu jak chci, tak záruka na ni musí normálně platit. Že by byl eventuálně problém s vyndáním nemá na záruku vliv.
Jasne piseme, ze ta vana musi jit vyndat bez vetsich problemu, proto nema byt pod obkladem, jak to vetsinou obkladaci delaji, takze to vliv ma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.