Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho vám vydrží žiletky v holíicím strojku?
Já teď používám takový ty klasický nástavce z vobchoďáků, jak je jich tam 6 za stovku a po čtyřech dnech je to tupý nebo to rezne. A to i když to normálně po použití vždykcy utřu. Je na to nějakej fígl nebo maj opravdu takhle krátkou životnost?
Přesně tak... Gillette (mach3 a teď i fusion) je zatím to nejlepší holidlo co se mi dostalo do ruky.
Sice cena je trochu vyšší, ale jedna hlavice mi vzdrží klidně 2-3měsíce (holím se 3x týdně)
Oproti jednorázovým strojkům je to nebe a dudy. Nerezne, neškrábe a ani nevypadám ja oškubaný kuře.
doplněno 26.07.11 14:13:navíc na aukru se nechají sehnat i za pár korun.
Gillette Fusion
doplněno 26.07.11 17:23:můžeš se holit pod tekoucí vodou ve sprše, je voděodolný
kdysi jsem byl na nějaké konferenci a tam mluvil někdo z firmy gillete. a povídal takovou zajímavou věc, že pro ně by byla optimální žiletka, která by sloužila na jedno oholení a pak by zákazník musel koupit novou, ale to že zatím úplně na trhu nemá šanci na úspěch, takže volí cestu, aby ta žiletka vydržela víc než jedno holení. Takže pokud vydrží tři čtyři dni, tak je to úplně normální a můžete být v klidu, lepší to už asi nebude.
moje zkušenost: používám klasické žiletky, teda oboustranné, vkládám je do toho strojku, který mám nějakých 30 let... protože mám plnovous a upravuji ho elektrickou mašinkou, žiletku používám jen na vyholení krku a to tak jednou za dva tři týdny... žiletku po použití opláchnu teplou vodou a zůstává ve strojku. Měním ji z důvodu otupení tak jednou za dva tři měsíce, a ještě se mi nestalo, že by byla rezavá... vím, používám žiletky málo, ale už jste viděli hejkala vyholeného, učesaného, navoněného?
ty jednorázové zřejmě z ekonomických důvodů nemají takovou povrchovou úpravu a reznou... s tím nic neuděláte... vlastně uděláte - vyhodíte... výrobce tyto žiletky považuje za běžné spotřební zboží, bohužel u nás ještě stále je nepoměr cen a platů...
doplněno 26.07.11 07:38:žiletka se otupí, i když se s ní nebudete holit...sice nepatrně, ale změny nastanou i tam... holením se otupí určitě, u puberťáka s chmýřím později, u chlapa se strništěm dříve...
můžete žiletku po každém holení umýt, osušit a nakonzervovat, potom by oxidace neměla proběhnout... otázka je, zda to stojí za to a zda na to máte stále čas...
doplněno 26.07.11 07:40:žiletky se daly brousit, zkuste si přečíst http://jdem.cz/qevt2
Já teda abych ještě doplnil svoji otázku. Do teď jsem používal elektrický holicí strojek. Tváře a a "kníra", to je hotový za pár vteřin, bez nějakýho patlání, normálně na sucho, ale ten krk to prostě nezvládá. Nevím jestli je to jen můj problém, možná že chlapům co nemaj vohryzek to jde bez problémů, ale já to musím jet elektrikou natřikrát a i pak to vypadá jak 2 roky neudržovanej chodník. Proto jsem si dokoupil ty normální jednorázový "kauflandový 4+1 strojky". Bohužel mám na ksichtě dvě takové malé pihy a skoro pokaždý jednu z nich omylem odzátkuju. To je pak krve jak z vola a když se ta žiletka navíc ztupí, je ze mě hotová fontána pro Zuzanu.
Jakou elektriku používáš? Já se oholím jedině Braunem. Ani Philips mě neoholí a žiletky jsou pro mě na jedno použití. Braun mi oholí i třídenní strniště.
Za poslední rok a půl mám perfektní zkušenost s holítkama od Oriflamu (3břity-1ks asi 30Kč).
Holím si hlavu 3x týdně. Vydrží mi skoro půl roku a potom ho ještě další 2-3 měsíce používám přímo ve vaně po vykoupání na vousy (na 2denní strniště).
Zapoměl sem dát foto.:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.