Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nože do kuchyně?

Od: ohneta* odpovědí: 11 změna:

Zdravím rádcové, přemýšlím o koupi nových nožů do kuchyně, ale nevím jaké vybrat. Vím, že nechci keramické. Jedná se o běžné použití, maso, zelenina, pečivo. Nejspíš nějakou sadu i se stojanem, cena do 2000 Kč. Máte nějaké tipy, nebo vlastní zkušennosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den.

Mám nože různých značek a velikostí. Každý nůž má své využití - na chleba, maso, zeleninu, vykošťovací. Nyní jsem si oblíbila nože Tescoma, dobře se mi s nimi krájí a dají se krásně nabrousit. Nože si dokupuji po kusech, ale viděla jsem je i se stojanem. Já bych stojan nevyužila, tak ho ani nekupuji. Stojany na nože se dostanou koupit i samostatně. Mám ráda kvalitní nože, tady se při jejich koupi oplatí připlatit, je to dobrá investice. Tenké, ohebné nože nekupujte, nejenže se s nimi hůře krájí, ale bývají i brzo tupé, jsou na nic.

doplněno 03.12.12 14:04:

Kvalitní nože bývají označené výrobcem.

mowla*
hodnocení

2x

Koukni na českého výrobce - kvalitninoze.cz/... , pár nožů od něj mám a nejsem nespokojen... Jen - většinou kupuju nože jednotlivě, podle toho, který konkrétně mi ´chybí´... Pak už budeš potřebovat jen slušné karborundum brousky...

:-D

olaf71*

nevím jak dnes, ale v dobách Zlatých časů, kdy to stálo za ho... , stály nože Mikov také za ho..., stejně jako KDS, musely se pořád honit po ocílce,ale tehdy moc velký výběr nebyl. sám používám převážně dranžírovací nůž od Tefalu a jeden mám z Ikei a docela to jde.

lidus*
hodnocení

2x

Nože mám různé ale mně stačí dva. Je a nich napsané SPITZENKLASSE, GERMANY ROSTFREI INOX, jeden je velký a druhý malý. Nebyly zrovna nejlevnější ale jsou velmi kvalitní, než mít nožů plný stojan co se na ně jen práší je to podle mně lepší investice. Nože mám na magnetické liště.

hodnocení

2x

Rád a poměrně hodně vařím a nejen v kuchyni sipotrpím si na kvalitní vercajk :)

Vyzkoušl jsem už docela hodně různých značek a musím říct, že jsem nakonec skončil u Tescomy.

Jejich řadu profi už mám několik let a spokojenost. Používám pouze ocilku, nože zatím nebylo potřeba víc brousit.

Od kamarádky jsem zase slyšel chválu na nože Fiskars, ale nikdy jsem je nedržel v ruce...

ohneta*
hodnocení

Já taky pokukuju po Tescomě, konkrétně po téhle sadě. Už máme i nějaké jiné výrobky od Tescomy a spokojenost. Myslíte, že tyhle nože nebudou špatný kup?

mowla*

´Trochu´ mi v té sadě chybí nůž s rovným ostřím, ale ten se dá dokoupit... Jinak ty nože nevypadají špatně - v ruce jsem je neměl... ;)

naihonn*

Taky chceme tuhle sadu pořídit. Věřím, že za tuhle cenu to bude dobrá volba.

cocinkamichalka*

Ohneta, Azzou neuděláte chybu. Mám jich několik doma a jsou to moje nejoblíbenější a nejpoužívanější nože. Jděte do toho. (PS: zkuste kouknout to aktuálního letáku Tescomy, možná tam budou "v akci")

Tuto řadu neznám, nemám zkušenost, ale dle popisu a dle fotek vypadá slušně.

hodnocení

0x

a má někdo skušenosti s nožema WS Internacionál? od Horsta Fuchse:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]