Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace hutnění

Od: lukesh odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Vykopal jsem kolem domu výkop 170cm pro svislou hydroizolaci domu a chtěl bych se zeptat, zda je nutné při záhozu zeminu dusat tzv. žábou. Mám obavy o statiku domu, aby se nenarušila. Přece jen je to sto let starý dům a člověk nikdy neví, co s domem udělají takové otřesy. Firma mi tvrdí, že se to musí udusat, ale vím, že v naší ulici to nikdo nedusal. Kolem domu zatím nebude žádná dlažba. Přece jen bych se tomu chtěl vyhnout, kdyby to nebylo nezbytně nutné. Předem děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Pokud to neudusáte, časem (řádově roky) si to sedne samo. Takže pokud to sednutí nebude vadit ničemu okolo - dlažba, okapuvé chodníky nebo obrubníky, manželčina zahrádka, ... dusat nemusíte

doplněno 25.07.11 13:31:

P.S.: jestli je na tom ten domek tak špatně, že ho složí obyčejná žába, tak ať to radši spadne hned při rekonstrukci, než pak někomu na hlavu *smich*

hodnocení

0x

lukeshi, pokud neudusáte, časem se to zhutní samo. To již napsal kolega a má pravdu. Do té doby se může stát cokoliv, jako třeba minulý týden spadl barák. Jelikož je to 170 cm, tak bych hutnil...

máte i vodorovnou hydroizolaci?

lukesh
hodnocení

on se ale roh domu utrhl proto, protože základy domu byly podmáčené. Výkop byl tak více jak týden odkrytý a to v době, kdy vytrvale pršelo. To nemůžete srovnávat s tím, že zemina nebude zhutněná...Ne nemám vodorovnou izolaci.

Lukáši, nebyl to první dům, nesrovnávám, pršelo dva dny.. nezajištěný výkop... .

nikomu podobné nepřeji... jen ze znalostí..odkopávání baráku je problém, ohrožení statiky...důvod odkopání atd atd...

lukesh
hodnocení

Taky bych to nechtěl zažit a nikomu to nepřeji. Musí to být hrozná beznaděj, dívat se jak se bortí střecha nad hlavou. Zítra už to zahážu. Jen jsem se tázal na rozdíl mezi záhozem a hutněním, a pouze záhozem. Jak jsem psal. V naší ulici nebyl zhutněný ani jediný dům, a to jsou všechny stejně staré domy. Bydlím v historické části.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]