Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zatepluji půdu Isoverem Domu 2x16 zdyž položim první vrstvu a na to druhou obráceně zda je stim možné následně manipulovat ..přibližně za rok. jde o to že bych to potřeboval položit a cca za rok či dva to sundat udělat střechu a potom to vrátit.
Děkuji za odpovědi.
Nevidím důvod proč by to nešlo? Je to řidší vata jak čedič, teoreticky to klidně zvládnete. Jen nevím kam tu vatu odložíte (to bude hromada) až budete vyndávat z podkroví...
co Vás vede k tomuto kroku? Jak dáte teď difuzku a pak to budete demontovat?
neexistuje nejde...
doplněno 25.07.11 11:50:titusi, zkuste mě večer nalézt on line, najdeme třeba řešení. Pro tyto účely bych asi použil čedičovou vatu hutější! vydrží různé manipulace...
ICQ 55180641
chtel jsem zateplit pudu ( podlahu) a mezi to dat rost at je to pochozi ..jenze pri lepsim prozoumani jsem prisel na to ze mam ze 40 krovu cirka 35 napadenejch ...tesarikem a cervotocem a nektere jsou uz velmi sezrane ty krovy. proto mezi vatu ani nebudu zatim davat rost protoze bych se bal ze to do toho naleze. a na strechu celou ted nejsou penize a uz ani cas. a vata je nakoupena. tak premejslime doma zda tam dat tu vatu a potom ji zase sundat a nebo pockat rok ci dva ale pokud se neznici tak bych i tam radeji dal.
to titus:
som z toho volaky zmeteny, ty chces zateplit podlahu, ktera je napadena a pristi ci dalsi rok izolaci vyndat a opravit podlahu a znovu zateplit?
ne ne opravit podlahu ne. strechu za rok ci dva. ale mezi tim bych chtel mit polozenou na podlaze tu vatu ... a potom ji sundat aby e tam dalo chodit
Isover Domo jsem take daval a take jsem daval izolaci a i sundaval a zase daval.
Izolace bude zaprášená, mene podajna a diky vetsi vlhkosti a tim, ze se do ni vice krat hrabe nebude mit tak dobre nacechrane hrany.
Jinak izolovat bude, jen se sni pak bude hure delat, diky prachu te to bude vice skrabat.
Osobne bych pokud to neni nutne(odkryta podlaha) ten rok pockal.
Myslím, že by to neměl být problém, tato vata nijak rychle nestárne, když ji dnes položíte, za pár let ji najdete v původním stavu. Ve Vašem nápadu nevidím žádnou podstatnou chybičku...
titusi, pochopil jsem Vás dobře?
Položíte na podlahu DOMO. (asi jen rozbalíte) Necháte to tam nějakou dobu, opravíte střechu a pak tu izolaci dáte mezi a pod krokve?
Osobně bych zvolil deskový matroš, asi čedič, páč pak lze udělat lépe pochozí lávku, abyste po vatě nešlapal, a poté ji klidně vkládal mezi krokve.
Dovedu si klidně představit postup s DOMEM, ale lépe se pracuje s čedičem v deskách...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.