Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vyhodit přítele dcery?

Od: muf* odpovědí: 32 změna:

Prosím chtěl bych se zeptat jestli lze vyhodit přítele dcery když jsem mu zakázal vstup a nerespektuje to.Jsem vlastník nemovitosti.Můžu požádat o asistenci policii?Maj ze mě legraci když jim řeknu aby šel moc děkuji.Dokonce na mě zavolal policii když sem na tom trval že je psychicky týrám což je spíše naopak.A policie mě pohrozila 10 dny vykázání je to normální.Jsem v plném invalidním důchodu a bez policie ho nevyhodím.Má tatínka na kriminálce a využívá toho.Prosím pomoc,moc potřebuji někde radu děkuji moc .

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Práva, povinnosti a zákony jsou jedna věc, v praxi to však funguje poněkud jinak. Jediné, co v těchto případech funguje, pokud jsi tedy jediným vlastníkem, je to, že odhlásíš a vystěhuješ dceru. Mít obojí t.j. dceru i klid, to v těchto případech nefunguje. Pokud tam má trvalé bydliště, tak má přinejmenším morální právo pozvat si návštěvu jakou uzná za vhodné, pokud se tato návštěva nechová prokazatelně v rozporu se zákonem a pod. Pokud bych si do trvalého bydliště nemohl přivést koho chci, tak to bydliště velice rychle změním. Co tam drží tvoji dceru, to musíš vědět nejlíp sám. Pokud majetek, tak se spíš vzdá přítele, pokud jí pohrozíš vystěhováním. Ale výběr je na tobě.

muf*
hodnocení

Tak to je na mašli.Ale dík.

stoffi*
hodnocení

0x

když tam nemá trvalé bydliště, nemá tam co dělat, pokud je nemovitost vaše. To je stejný jako kdbych k vám domu přišel já a zavolal na vás policii, že mě chcete vyhodit :).

muf*
hodnocení

Takže myslíte že když ho pozve dcera tak mu to nedává žádná práva tam být?A co manželka tu uplně taky zblb pozval ji do Chorvatska já nemám ani na Šumavu.Dceři zařídil záhadně řidičák a já mám pocit že jsem zde to poslední h...Taky mě bylo řečeno že kdyby bárák nebyl muj tak jsem tady uplný h...Takhle dopadaj invalidní důchodci bez peněz.Takže myslíte že na něj můžu zavolat polici?

stoffi*

Pokud v katastru nemovitostí je VAŠE jméno jako vlastník nemovistosti a nikdo jiný nemá zařízené věcné břemeno na to, aby tam mohl být, popř. není dům SJM, jste VY ten, kdo určuje pravidla hry.

doplněno 24.07.11 15:05:

a pokud by nějaké právo na to tam být vznikalo tím, že ho tam někdo pozve, tak v tom případě si tam pozvěte mě na 14 dní a garantuju vám, že tam nikdo jiný po té době nezbyde :-D

doplněno 24.07.11 15:07:

ano, pokud je dům Váš (jen váš) a on je cizí, zavolejte na něj poldy.

muf*
hodnocení

Věcný břemeno mají jen staří rodiče.Takže kdyby zblbnul i je tak už jsem uplně v koncích jo?

stoffi*

věcné břemeno k dožití nebo spoluvlastní majetek? Pokud k dožití a onen mladík by se oženil s Vaší maminkou, tehdy by to byl problém už ;)

muf*
hodnocení

Věcné břemeno k dožití všechno je plně moje.Ale neznám své práva.

stoffi*

Pokud je to jenom vaše a on tam nemá trvalé bydliště, pryč s nim.

muf*
hodnocení

Moc děkuji jsem chlap snad ale chce se mi až brečet že se mě někdo aspon takhle zastane udělám co budu moc.Když to bude nutné.Naschle děkuji.

stoffi*
24.07.11 15:30

;)

olaf71*
hodnocení

0x

jestli jste majitel a on tam nemá trvalý pobyt, tak nevidím důvod, proč policie nepomůže. a jestli z toho má srandu i Vaše dcera, tak jí vykopněte hned za ním.

stoffi*

pokud je dcera už ve správném věku, aby z toho nebyl trestný čin.

muf*
hodnocení

Proč co jsem udělal?

stoffi*

Jako rodič máte povinnost se o své dítě starat do 18 (15?) let, takže pokud je dcera příliš mladá, vykopnout jí nemůžete. Pouze jejího přítele.

muf*
hodnocení

Dcera je plnoletá a vykopnout bych jí já nikdy nechtěl!Já jen nechci aby sem chodil.Nic víc.Ale oni se mně snaží provokovat vyprovokovat já nevím k čemu.Nikoho jsem se nikdy ani nedotk a dělat to nebudu.

stoffi*
24.07.11 15:07

156.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se nechcete zbavit dcery,tak zalezte do kouta a držte hubu a jkrok.

JABRAKA

stoffi*

pokud ale dcera nepochopí, že svým chováním ubližuje a ještě dělá naschvály, asi není o co stát.. :(

muf*
hodnocení

Prominte je to moje dítě a mám moc krásných vzpomínek.Je mi spíš smutno že mu naletěla a do budoucna si myslím bude hodně neštasná.Nevím co by mě musela udělat abych ji uplně zavrhl.A nevím jestli to vůbec jde jestli bych to dokázal.V každým případě se sní nebavím je to pro oba lepší a že jí mám co vyčítat to také určitě ano ale je to moje dcera.A já možná trochu větší pitomec než je zdravé.Ale celý doposavadní život jsem žil pro děto a ženu.A všechno je zřejmě pryč.Zatím mi jde o to zachovat si nějakou lidskou důstojnost a nechci věci hnád dál do extrémů a zavřít všechny dveře za minulostí.

stoffi*

Nasliboval jí hory doly, to dnešní úspěšný ambiciózní kluci umí. Stejně tak jeden nasliboval mojí bývalý přítelkyni. Teď by se ráda vrátila, protože prý byla blbá a naletěla mu a chtěl jen sex. Takže na mladou lásku bacha :)

muf*
hodnocení

Já vím něco mám za sebou v právech se nevyznám ale život mě donutil abych ho poznal.Jak říkám Stoffi ty víš ja vím ale ona neví.Aby věděla bude to ještě trochu bolet a já ji v tom nemůžu pomoct.

stoffi*

tak tak, můžete jí to 100x říkat, ale dokud si tim neprojde...

patronka*

Dobrý den, přečetla jsem to celé dvakrát, ale nikde jsem nenašla příčinu, proč vlastně chcete zabránit příteli své dcery návštěvu v bytě. Ublížil Vám nebo někomu z vaší rodiny? To, že vaší manželce slíbil Chorvatsko a dceři zařídil získání ŘP nevidím jako nějaké zlo. Stává se často, že partneři našich dětí nejsou přesně podle našich představ, ale kvůli tomu snad na ně nemusíme hned volat policii. Nepíšete, kolik je Vaší dceři let, ale je to její život a přítel se do Vašeho domu snad nestěhuje. Možná by stálo za to, svůj pohled na něj přehodnotit, zbytečně se nervujete a pak jste jim i pro smích. Nemusíte s ním přímo kamarádit, stačí když si ho nebudete všímat, ale ve vší slušnosti. Možná je lepší když za dcerou chodí k Vám, než aby za přítelem někam utekla a Vy byste ani nevěděl kde je. Patronka

olaf71*

důvod může mít,ale nemusí. pokud si to nepřeje, tak to tak je.

muf*
hodnocení

No těch důvodů je opravdu mnoho to se snad ani nedá.Není to první přítel dcery s tou první velkou láskou chodila tři roky a já sním neměl problém kromě blbostí jezdili jsme i na dovolenou jednou do Liberce.Ale člověk který sezačne po chvíli co začne zmou dcerou chodit zajímat komu patří barák a když sní bude co bude jeho.Člověk který je naučený jenom poroučet a názory druhých ho totálně nezajímají.Ale k věci proč jsem nepsal o tom co mi udělal protože to nebylo předmětem otázky zajímali mě moje práva v domě protože se v tom fakt nevyznám.A to víte že mám spoustu důvodů ten poslední byl tprávě ten že namě zavolal kamarády policajty když jsem ho chtěl vyhodit.A chtěl namě hodit že je psichycky týrám.To se mu nepovedlo to si ani oni nedovolili ale vyhrožovali.Jetoho ale opravdu moc to není předmětem otázky.Mé dceři je 19 let.A ta mez kdy by mohl být u mě doma zde je dávno překročená.Upozornuji že jsem se sním sním snažil kamarádit a doma jsem ho nejenom trpěl ale chtěl jsem aby se zde cítil dobře hodně dlouho několik měsíců .Už to nejde.Ale opravdu já se nechci ospravedlnovat ani diskutovat o své vynně či nevynně jjsem potřeboval radu na konkrétní otázku.V každém případě děkuji za každou reakci.

patronka*

Děkuji Vám, že jste dal další vysvětlení, ono je to pro objektivní posouzení docela důležité.Já patřím ke starší generaci, nevidím věci až tak radikálně jako mládí. Ve Vašem případě je ale rada hodně těžká. I když právní důvody jsou na Vaší straně, moc platné Vám to není, policisti nezasáhnou ani v případech ohrožení života, tohle pro ně důvod k zásahu není, zvlášť když dotyčný mládenec tam má známé. Asi Vám nezbývá, než jak píše Jabraka, se s tím pokusit nějak vyrovnat a doufat, že dcera dostane rozum dřív, než bude pozdě. Určitě by bylo lepší mít na své straně i manželku, je hodně těžké být na to sám. Můžeme Vám jen držet palečky a posílat virtuální sílu a statečnost.*palec* Patronka

muf*
24.07.11 20:25
hodnocení

Děkuji

buss
hodnocení

0x

Dcera si ho pozvala, jak ho vyhodit? Bez peněz? A co ten barák, nemá hodnotu?

muf*
25.07.11 00:30
hodnocení

Nechápu?

peepa*

Dům prodáte , za polovinu peněz si koupíte byt, budete mít doma klid, peníze a oni nebudou mít kde bydlet. Ale jestli mají protekci u policie, nebude to lehké. A navíc asi nikdo nebydlí rád sám.. Zkuste tu protekci nějak dokázat, třeba "zařízeným" řidičákem, nevím. Hodně štěstí

muf*
hodnocení

Dík Pepo.Situace se zdánlivě uklidnila on už sem nechodí.No a tady semnou za to nikdo nemluví,celé dny čumím do prázdných stěn jak se mě vyhíbají manželka se přestěhovala do pokoje k dceři a prostě sám si vařím sám si peru taková rodinná "idylka".Uvidím jak to všechno půjde dál.Nádherný život.Jsou na tom lidé ale daleko hůře.Ale alespon jsem pochopil spoustu věcí :)) Mějte se a dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]