Nejste přihlášen/a.
Postavili jsme ve starém rodinném domě nový komín a musíme nějak zadělat díru ve stropě na půdu. Jak to vhodně řešit? Stropy jsou rákosové, tak přemýšlíme jaký materiál použít, aby se to dalo nějak vhodně nastavit k původnímu stropu. Komín je v kotelně, takže na vzhledu nezálěží, spíš, aby nám netáhla z půdy zima. Děkuji za rady.
rozumím tomu dobře, že jste komín zbourali a postavili jinde. Teď chcete otvor zadělat?
normálně vytlučete otvor prkny, přilepíte (dle tloušky stávajícího stropu) heraklit, lepidlo s perlinkou, polyš, nebo mnoho jiných matrošů...a flek zatáhnete štukem...
nebo uděláte nový krásný strop ze sádroše. 150 Kč za metr...
norma říká, že konstrukce trámového stromu má být od komínového pláště minimálně 150mm. řeší se to pomocí tzv. trámové výměny a prostor mezi trámem a pláštěm se vyplnuje betonem. Pokud odpovídám na něco co není předmětem otázky tak pardon.
ano něco takového jsem myslela, jen mi jde především o to, jak to konstrukčně vyřešit, z čeho udělat tu spodní část stropu (aby když to řeknu dle svého mi ten beton dole nevytekl :o)
To se klasicky podbední a pak vyleje betonem. po zatvrdnutí se bednění odstraní a pak se už se dělá finální konstrukce stropu, at už je to sdk nebo dřevěný záklop. Pokud budete dávat prkený záklp, pak se nedává nadoraz až ke komínu ale cca2cm od pláště a zbyte se "dožene" omítkou. V případě sdk se pak mezera vyplnuje akrylovým tmelem.
Nedoporučuje se vylévat beton hned na podbytí, aby nedošlo k nasáknutí dřeva vodou z betonu. Jsou lidé kteří toto sice ani moc neřeší, ale když už něco děláme, pak se držma jistých zásad technologie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.