Nejste přihlášen/a.
Mám dům osazen nově plastovými okny. Dům je 100 let starý, cihlová konnstrukce.
Vnitřní ostění v bytech je zapraveno, venkovní čeká na nové omítky.
Síla zdiva 45 cm. Nyní se dovídám něco o parotěsné pásce, kterou dodavatel nedal, ani se o ní nezmiňoval.
Má smysl dát pásku venkovní, nebo jak postupovat?
Kala,
Vyjímečně nebudu souhlasit se Standou, ale jen vyjímečně.
Vy už máte vnitřek hotový, "Vnitřní ostění v bytech je zapraveno" takže tam již nic nedoděláte, jedině rozbourat..to nechte.
Ale venku budte asi zateplovat, páč "...Dům je 100 let starý, cihlová konnstrukce...Síla zdiva 45 cm..." je to třeba, takže izolantem přelepíte rám okna, aby zakryl polovinu až třetinu rámu. Tam je velký tepelný most.
Ještě jeden dotaz ohledně vnější fasády. Rozhoduji se, zda dům zateplit, když je orientován jihozápadně, síla zdí 60 cm přízemí, další patro 50 cm. Výška stropů 3,40. Svislá rovina stavby uhýbá na výšce 10 m minimálně o 10 cm. Setkla jsem se s několika názory, že nezateplovat (architekti). Dávají přednost větrání stavby. Mám také obavu, že nájemníci nebudou větrat a tak začnou okna plesnivět. Jsem svědkem tohoto problému v jednom bytě, který má dřevěná okna euro a po 12 letech se tam objevila plíseň (severovýchod). Historická fasáda, čeká na opravu kolem oken. Nejsem schopen nájemníky kontrolovat. Já bydlím ve stejných podmínkách, plíseň nemáme jelikož manželka dbá na větrání. Děkuji za odpověď
kala, "...když je orientován jihozápadně.." to vůbec nerozhoduje, kam směřuje strana, páč jaká je teplota v noci okolo baráku podle světových stran?
"...svislá rovina stavby uhýbá na výšce 10 m minimálně o 10 cm..." i toto lze řešit, klidně (ne)přiznat uhýbaní
"že nezateplovat (architekti)." ale oni neplatí Vaší energii...
"...tak začnou okna plesnivět..." právě proto kvalitně zateplit.
ICQ 55180641
Uhýbání přiznávaji umístěná okna s výškou 2,70. Již tam je patrný markatní rozdíl. Oknaři to nemohli dát jinak, než vyvážit.
jj, Milane prehledl jsem, ze vnitrni osteni je jiz zapravene coz je ted na zvazeni.
Co bych udelal ja je asi vcelku jasne a nebudu vnucovat.
Zde bude tedy nejpodstatnejsi vec udelat dobre zatepleni kolem ramu aby se nam do PUR nedostala minusova hodnota.
Stando, vy jako pečlivka byste ošrábal kousek unitř, přilepil kvalitně a zapravil opět kvalitně...
že se nemýlím?
Toho machra, pečlivku, bych chtěl vidět. Pojedu se za ním podívat a nechám ho to za přijatelnou cenu za provozu domácnosti
udělat u 13 oken. Myslel jsem si, že takoví lidé už vymřeli.
kala, nebyl jsem u Standy na stavbě, ale podle jeho textů v příspěvcích a fotek na internetu stále budu tvrdit, že STANDA JE PEČLIVKA a detailista i na prkotinky.
Nevymřeli, jsou mezi námi.
jj, Milane, ale mel jsem to stesti,ze jsem dal parozabranu drive nez to bylo zapravene.
Takze montaz parozabrany sedm oken po montazi, dve pred montazi.
Jinak jsem opravdu detailista, ale pokud bych dodatecne po zapraveni zjistil, ze je vhodne dat parotesku, sel bych do toho (neni to tolik prace kor kdyz mam/budu mit vsude sadrovou sterku)
Ale pokud bych byl jiz zabydleny...nedokazu rict, spise bych se na to vyprdnul.
Tak Milane doslo na vase slova
Dnes jsem se dostal k zapraveni jednoho a jedineho okna(200x140) v podkrovi a nejak me nesedelo par detailu u ramu (malo PUR peny), porad me bylo divne odkud se bere hluk ze silnice
tak jsem ji morne skrabnul a ejhle cihla, loupeznici na cca 20ti mistech narvali ram okna az na zed nebo na stavajici starou omitku a ojeli PUR jen aby se nereklo, nekde ji tedy bylo dostatecne nekde nic, tak jsem vsechnu PUR vyskrabl, kolem okna vysekl na 15mm PUR peny a znovu vypenil, takze uz si dovedu predstavit co je to za praci a rozhodne bych i dodatecne aplikoval parozabranu jak jiz zde bylo zmineno
Takze me ceka podrobna kontrola jeste nezapravenych oken ve spodni casti domu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.