Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Bydlím v lokalitě, kde se nachází spousta našich nenechavých spoluobčanů. Každé jaro všichni chalupáři sčítají škody a zbývají jim jen oči pro pláč. Mám možnost si nechat od kamaráda za výhodnou cenu nechat udělat úpravu oken na neproniknutelná až neprůstřelná. Chtěl bych znát váš názor. Je to dobrý nápad..? Co když bude v domě třeba hořet a bude potřeba to okno rozbít, abych se dostal ven, nebo hasiči dovnitř? Díky.
"Neproniknutelná až neprůstřelná"? Tzn. nalepením fólie? Také jsem o něčem takovém uvažoval, případného zloděje to zpomalí. Jenže cena za m2 začíná na tisícikoruně a především - zloděj vhodí dlažební kostku, bude překvapen, že se okno nevysype, tak v druhém kole okno vypáčí... Takže zloděje s páčidlem nebo podobným nástrojem to neodradí. Na chatě ši chalupě bych raději zabezpečil mřížemi, okenicemi a gsm alarmem...
Zkušenosti s vykrádáním rekreačních objektů hovoří o tom,že čím více je objekt zabezpečený,tím k větším škodám dochází při vloupání.Většina loupežníků chce do chaty se vyspat,případně něco pojíst.Pokud je potřeba jen rozbít sklo,je to pak jediná škoda.Pokud přitom vypáčí okenice a vylomí rám od okna,nebo sekyrou rozseká dveře,je vše nasnadě.
JABRAKA
cepagis: okno je tloušťky 28mm + folie, nejen folie.
jabraka: rám okna je překryt ocelovým profilem kvůli vypáčení a dveře už mám bezpečností. Přes ty, pokud se nějakej borec dostane sekyrou, ještě mu zaplatim To se spíš tou sekyrou probourá Ytongovou zdí
.
stoffi, ja na oknech mriz, kterou jsem vzdy po prijezdu na chatu odemcel a otevrel. Nevim zda u nas v lokalite jsou amateri, ale vzdy to odnesla jina chata nez ma.
Chápu to dobře - sklo tloušťky 28mm? No jestli máte takové možnosti a investoval jste do tohohle, tak Vás pár tisícikorun za fólii už nezabije. Ale souhlasím s názorem, že většina pobertů se jde do rekračních objektů najíst a vyspat, když něco kradou, tak spíš jen to co se vejde do batohu, aby to prodali v nejbližší zastavárně a směnili za alkohol. Zabezpečení ano, ale dělat z chaty takovou pevnost mi přijde zbytečné.
Ano, 28mm. Já tam bydlím pořád i když mám trvalé bydliště jinde, ostatní kolem jsou chalupáři a na zimu tam nejezdí. Mám tam počítače, TV a prostě to všechno. Nejedná se tedy "pouze" o rekreační objekt. A tihle se vyspávat nechodí, sousedce minulou zimu ukradli celý sporák(!) na dřevo, takovej ten širokej bílej a odtáhli ho oknem. Stejně jako plechové sudy, okapy atd.
No ale furt nechápu, proč máte skla silná téměř tři centimetry, když jsou stejně rozbitelná a chcete na ně lepit fólii Ale spíš si to nedokáži představit, jak něco tak těžkého vůbec drží v rámu. Ale vzato koplexně, kdybych neřešil peníze: kolem dokola pořádný plot, to ja základ, i psychologicky, samozřejmě pořádnou bránu. Na dvorku psa, ostré plemeno. Sem tam nějaká infrazávora, PIR čidlo imunní vůči malým zvířatům. Barák samozřejmě s bezpečnostními dveřmi a vícebodovým zámkem, do sklepa mříže, do ostatních oken fólii. A uvnitř zase čidla otřesů, PIR, magnetické spínače do dveří, nášlapné rohože. Běžnou elektroniku pojistit, na šperky a cenné papíry si pronajmout schránku v bance. Touhle cestou bych šel já... Nakonec jsem bral od každého něco...
vrstvené sklo 28mm (označení tušim BR3ns) asi nebude stejné jako sklo 28mm od sklenáře... Rám je na to samozřejmě dělaný na míru. A když jsme u toho plotu, tak ten mám jen nízký asi metr a čtvrt živý plot a ještě ne úplně kolem dokola.
Tak to nechápu už vůbec Vrstvená skla jsou snad sklo-fólie-sklo-fólie atd... tak proč tam lepit něco dalšího?
já nevim, tak když to k tomu nabízí... prej ta fólie zadržuje až 99% uv záření, které ničí váš nábytek! No není to skvělé? To je skvělé!
já nevim, nabízej to k tomu za výhodnou cenu :D navíc ta fólie zadrží 99% uv záření, které ničí váš nábytek! No není to skvělé? To je přece skvělé! :D
doplněno 25.07.11 14:55:dopr.ele se mi seknul prohlížeč a měl sem dojem že se to neposlalo :D
Ale bez UV záření nebudou žádné tepelné zisky, čili se budete doma klepat zimou . Jinak o neproniknutelných sklech znám zábavné historky z psych. léčebny
, ta skla byla nerozbitná z jedné strany, což se zjistilo při útěku jedno experta. Další vzal za kličku tak, že jí vyrval a následně okno otevřel a byl na svobodě. Jj, laik žasne, odborník se diví.
Kejki, jak jste na to přišel? Na teplo má snad vliv IR složka spektra, UV snad ne... Ale já měl vždy zato, že každé běžné okenní sklo je UV nepropustné, samozřejmě do jisté míry (nábytek vystavený na slunci vybledne časem i za sklem, ale zase pomaleji než bez toho skla). Jen nevím, kam jsme se dostali - nejdříve jsme řešili zabezpečení proti vloupání, teď blednutí nábytku...
abychom to nějak zakončili... pořídim si tedy okno, který nepude rozbít. Dveře to samí. Jistě se tohle ale musí někde nahlásit, nejmíň teda hasičům ne?
No nic ve zlém, ale od začátku se mi zdá, že skutečný smysl tohoto vlákna je v tom, že se chcete "vytáhnout" a ani snad ne poradit No a oznámit to hasičům, kterým? Nejbližším profesionálním? Nebo i okolním profesionálním jednotkám? Všem dobrovolným kolem? Myslíte že hasiči vedou takové databáze, kde kdo má jaké bezpečnostní dveře? A v případě poplachu je vyhodnocují? Hasičům je to asi celkem jedno, kolikrát na ně v garáži čekají PB lahve, lahve s acetylenem atd... to je skutečné nebezpečí. Když přijedou k Vašemu nedejbože hořícímu domu, dovnitř se dostanou i přes Vaše bezpečnostní opatření. Bude to trvat déle, ale to je druhá strana mince. No a že se Vy z hořícího domu nedostanete ven? Okno snad zevnitř otevřete. A pakliže by bylo teplem tak poničeno, že by otevřít nešlo, tak mi věřte, že v tu chvíli by Vám to bylo už dávno jedno... ale nikdy jsem neslyšel, že by se nalepení bezpečnostní fólie na okno muselo někam hlásit...
Nic ve zlém, ale kdybych se chtěl vytahovat, tak nahlásím svou adresu, aby jste s emohli jít podívat :D nemluvím o nahlášení folie, ale o tom okně. A s těma dveřma, že si nevedou databáze, v paneláku to třeba musel pán hlásit, že má specoš dveře. A hlásil to právě hasičům, údajně, třeba se ale pletu, jedna bába povídala.
Když hoří půjdou třeba střechou, jsou přece objekty bez oken, zvl. dnes výrobní, prodejní... ..., spíš bych řešil mříž, alarm, kameru, psa. Na chalupě mezi vnitřním a vnějším oknem je desková zábrana, to by musel vyštípat okno kompletně. Prohlašuji, že koho chytnu, toho ... za desítky let na samotě nevykradeno... Jen 1x do hosp. objektu a vzaty barevné kovy a to ne místní, ale cizí, asi se k nim to mé prohlášení nedostalo. Když slyším z lesa hlasy, buch pyrotechniku (dobrá co imituje výstřel) a nadávám. Též je dobrý falešný hrob, kříž s vhodným nápisem, pasti, pastičky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.