Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych si vyrobit drtič větví,ale nemohu sehnat potřebné frézy nebo válce s noži.Kdysi jsem viděl drtičku,která měla dva čtyřnožové válce nastavené proti sobě.Mohl by mi někdo poradit jak nebo kde by se daly válce sehnat?Děkuji.
Dobrý den.
Šikovný soustružník Vám z tvrdokovu vyhotový jakýkoliv požadovaný kus. Podobné jde zhotovit i na patřičném CNC stroji.
Pokud chcete nože již hotové, není nic složitého na tom, kontaktovat nejbližší servis zahradního nářadí.
Zde by Vám měli vhodný díl objednat.
S pozdravem
Hans S.
dobry den zeptam se kolik do toho chcete dat vim o jednom ktery vyrabi za 22 tisic celou tu skrin jsou tam tri noze ctyri jsou moc dela to spaliky ne zadnou stepku bud se to muze dat za traktor nebo i na elektropohon
doplněno 02.08.11 07:51:27 tisic omlovam se
doplněno 02.08.11 07:55:
Pokud chceš stavět drtičku - štěpkovač na pár větví ze zahrádky,kup si hotový.Dnes jsou docela slušné štěpkovače do 3000.-
Náklady na tvůj,amatérský.budou určitě vyšší a je nutné si uvědomit,že je to dost nebezpečné zařízení,u něhož jsou bezpečnostní
opatření důležitá.Profesionální štěpkovače jsou k vyrobení amatérskou cestou nedostupné.
JABRAKA
Díky,ale ty štěpkovače pro zahrádkáře se mi nehodí.Nesekají větve na kousky,ale rozemelou je na trochu větší hoblovačky a to mi nevyhovuje.Franta.
Ty pomaloběžné s "frézou" melou i na kousky, z levných vcelku funguje třeba Hecht. Problém u nich je, že zvládnou klacek max. 3cm a nemají velkou životnost (u pár větví ze zahrady to ale stačí na roky). Výrazně lepší je štěpkovač který zvládne minimálně 5-6cm a je udělaný aby vydržel. Ty kvalitní na trhu stojí desítky tisíc, přitom vyrobit si ho je poměrně snadné. "Fréza" jde běžně sehnat jako náhradní díl nebo jde vyrobit v nástrojárně. Kromě dvou fréz proti sobě může být i jedna fréza proti přítlačné desce (jednodušší), velikost štěpky je daná vzdáleností břitů a max. tloušťka větví výškou mezery mezi břitama (a samozřejmě pohonem)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.