Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat frézy na drtič větví

Od: frak* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,chtěl bych si vyrobit drtič větví,ale nemohu sehnat potřebné frézy nebo válce s noži.Kdysi jsem viděl drtičku,která měla dva čtyřnožové válce nastavené proti sobě.Mohl by mi někdo poradit jak nebo kde by se daly válce sehnat?Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansschuman*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Šikovný soustružník Vám z tvrdokovu vyhotový jakýkoliv požadovaný kus. Podobné jde zhotovit i na patřičném CNC stroji.

Pokud chcete nože již hotové, není nic složitého na tom, kontaktovat nejbližší servis zahradního nářadí.

Zde by Vám měli vhodný díl objednat.

S pozdravem

Hans S.

frak*
hodnocení

Děkuju,zkusím to.Franta

ladislavtikal*
hodnocení

1x

dobry den zeptam se kolik do toho chcete dat vim o jednom ktery vyrabi za 22 tisic celou tu skrin jsou tam tri noze ctyri jsou moc dela to spaliky ne zadnou stepku bud se to muze dat za traktor nebo i na elektropohon

doplněno 02.08.11 07:51:

27 tisic omlovam se

doplněno 02.08.11 07:55:

na tomto odkazu je primo jeho drtic bohuzel se musi dodelat plechovani cena je za drtici jednotku

frak*
hodnocení

Díky za informaci,ale cenově pro mne nedosažitelné.Mějte se hezky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš stavět drtičku - štěpkovač na pár větví ze zahrádky,kup si hotový.Dnes jsou docela slušné štěpkovače do 3000.-

Náklady na tvůj,amatérský.budou určitě vyšší a je nutné si uvědomit,že je to dost nebezpečné zařízení,u něhož jsou bezpečnostní

opatření důležitá.Profesionální štěpkovače jsou k vyrobení amatérskou cestou nedostupné.

JABRAKA

frak*
hodnocení

Díky,ale ty štěpkovače pro zahrádkáře se mi nehodí.Nesekají větve na kousky,ale rozemelou je na trochu větší hoblovačky a to mi nevyhovuje.Franta.

hinjhl

Ty pomaloběžné s "frézou" melou i na kousky, z levných vcelku funguje třeba Hecht. Problém u nich je, že zvládnou klacek max. 3cm a nemají velkou životnost (u pár větví ze zahrady to ale stačí na roky). Výrazně lepší je štěpkovač který zvládne minimálně 5-6cm a je udělaný aby vydržel. Ty kvalitní na trhu stojí desítky tisíc, přitom vyrobit si ho je poměrně snadné. "Fréza" jde běžně sehnat jako náhradní díl nebo jde vyrobit v nástrojárně. Kromě dvou fréz proti sobě může být i jedna fréza proti přítlačné desce (jednodušší), velikost štěpky je daná vzdáleností břitů a max. tloušťka větví výškou mezery mezi břitama (a samozřejmě pohonem)

frak*
hodnocení

K pohonu mám připravený elektromotor 10kW,ten by měl utáhnout i silnější větve.Díky za typ.Franta

kecal
hodnocení

0x

na třo se klidně hodí frézy na frézování kovu.Stačí se podívat někde na bazaru,internetu.Průměr třeba 80mm.

frak*
hodnocení

Díky za dobrý typ.Přeju hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma drtič větví
Otázky na téma drtiče větví

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]