Nejste přihlášen/a.
V rodinném domku máme wc staré cca 30 - typ kombi. Ptala jsem se instalatéra, zda by bylo možné vyměnit jen nádržku, ale řekl mi, že nelze, že už na to nejsou ani těsnění atd, atd.- že máme koupit wc nové. Chci se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost, že je možné zakoupit a nainstalovat jen nádržku, eventuelně jaký typ nebo jestli měl instalatér pravdu - děkuji
2x
Jistěže to jde, tedy pokud sedí rozměry - koupíte je v baumarktech. Osobně preferuji Hornbach.
A pokud by to nešlo, koupě celého záchodu vás jistě finančně nezruinuje.
Hezký den.
Pokud sedí rozměry,to je správná odpověď.Ale...
Nádržek na kombi WC jsou dva typy porcelánové a dva,možná víc typů plastové.Ke každému je přidáno těsnění.je z polystyrenu asi 2 mm tloušťky a má vyseknutou řadu otvorů.A tady je jeden zapeklitý problém.Jeden z otvorů zajišťuje přepad z přeplněné nádržky.Pokud použijete těsnění,které zaslepí tento přepad,při poruše plováku,nebo napouštěcí trysky bezpečně vyplavíte sousedy.Bohužel to neví ani udržbáři,profesionálové.Jeden takový tato těsnění namontoval několika sousedům u nás v domě.
A já si pak lámal hlavu.
Některé nádržky zase jsou rozměrově silnější a pak nepasuje sedací prkénko.Nedrží ve zvednuté poloze.
Toto je třeba při koupi nádržky ohlídat.
JABRAKA
0x
wc staré cca 30? jestli myslíte 30let pak jděte do nového wc. To musí být i už náročné na udržbu. Glazura už nebude asi kompaktní. Lepší je opravdu nový a není to zas až tak finančně náročné
Pokud jste myslela 30 měsíců. pak je toto ještě nové a sehnat novou nádržku nebude až takový problém. Tohle umí vyřešit kdejaký obchodní řetězec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.