Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit elegantně dřevěné hranoly?

Od: sleen odpovědí: 9 změna:

Chystám se na výrobu postele, měl jsem vše promyšleno, plánek, vybrán spojovací materiál, ale pak jsem uviděl toto:

Můžete mi prosím někdo vysvětit nebo se pokusit odhadnout, jakým zhruba způsobem je v tomto případě pevné spojení nohy a obou příček provedeno?
Díky

Jak spojit elegantně dřevěné hranoly?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bude to začepované a ještě slepené *jasne*

meryy*
hodnocení

0x

Minulý týden jsem dodělal dvě takové postele a stolek.Normálně jsem to zčepoval .

Jak spojit elegantně dřevěné hranoly? #2

olaf71*
hodnocení

0x

jak je již psáno, dř.čepy a lepidlo

sleen
hodnocení

aha, vida, díky za odpovědi. Tak ale s čepováním nemám žádné zkušenosti, vždycky jsem simplexně používal nějaké kovy na spojování věcí. Vytvořit tesařsky čep a dlab by bylo nad moje síly...navíc ještě mám jeden otazník.

Postel bude takové velikosti, že jak ji jednou udělám, už bych jí nikdy nedostal do jiné místnosti. Pokud bych chtěl mít možnost ji v budoucnu rozebrat na pár dílů /styl ikea/ , přenést a jinde složit, a přitom mít zaručenu pevnost po smontování, jak by se to dalo provést? Nevadilo by, že po stranách budou vidět krytky šroubů, ale existují např. nějaké tyče se závitem uprostřed, do kterého se ze strany šroubuje šroub? Takový ten systém, co se používá v levném skládaném nábytku? Nevím jak se to přesně jmenuje a rozhodně jsem to nikde neviděl prodávat.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

ten demont spoj, hledej rafix nebo minifix, v marketech asi nebude, zkus prodejny pro truhláře a ani tam nečekej že bude skladem a pokud tak nějaký extra výběr, moc se nepoužívá, krom toho demontu a ten truhláři nedělají.

Až tam budeš tak se zeptej na postelové spoje, to bude jistě lepší řešení než chceš, když už si netroufáš na čep/dlab.

meryy*

To už je lepší čep,pořádný šroub a dřevěná krytka.Jinak moje stránky - stolarstvivelicka.cz/...

Jak spojit elegantně dřevěné hranoly? #3

lui*
hodnocení

0x

Nevím co to unese. Někdo třeba bude vědět. Co třeba kovové spoje, co se používají na spojování pracovních desek do kuchyní. nešlo by to použít?

zajixxx*
hodnocení

0x

Takové ti velké tiplovací kolíky, vrtačku doma máte vhodný vrták a lepidlo si pořídíte kde je problém? pevně to stáhnou slklepat dohromady, použít svorkovnice...

hodnocení

0x

Truhlářsky správný spoj je čepování. U takovýhle velkých kusů by klidně mohl být dvojitý čep. Ovšem když píšeš, že si na čep netroufáš (když se to umí a je to na čem udělat není to nic těžkýho a pevnost maximální) a navíc to má být rozdělávací tak tam dej čtyři kolíky, průměr podle potřeby od 12 mm nahoru a hlavně bych si s tím vyhrál a doprostřed mezi ně nějak zadělal nějaký dlouhý šroub či závitovou tyč a jeho pomocí pak vše ma místě stáhnul. Masivu tam je dost, až zbytečně moc, takže není problém do toho navrtat nějaký díry kde to bude držet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]