Nejste přihlášen/a.
Mám po výměně oken. A musím přemalovat zeď kolem. Nechci celou mistnost, maloval jsem ji pred pul rokem. Ani ne.
No, takze jsem vzal lepící pásku malířskou, nalepil na zeď abych vymaloval jen část zdi kolem okna. Dělal jsem to štetcem a stalo se mi, že mi zústali viditelné stopy štětce a linka, kterou jsem dělal podle pásky zůstala viditelná, myslím ten přechod mezi dnešním malováním a původní malbou.
Je to způsobené moc hustou barvou? Mám ji více zředit? Linku obrousit a namalovat znovu?
Je pravda že dnešní malba je více bílá než původní.
Dobrý den.
Vždy bude patrný přechod mezi barvami na ploše. Pokud Vám jde jen o korekci po začištění oken stačí přeci vymalovat jen špaletu.
Viditelným tahům štětce se vyvarujete tím, že po nanesení barvy jí rozetřete malým profi válečkem. Prodávají se i malé..široké asi jen 3-5cm..a ty se dostanou všude.
Prosím detailní foto problému.
Rozdíl v barvách se dá řešit ozdobným okrajem okolo okna. Prakticky si nalepíte rámeček z krycí pásky a vymalujete ho barvou s nějakým nádechem.
Při příštím malování, můžete tento rámeček obnovit nebo celou místnost vymalovat stejným odstínem barevné/bílé.
Hans S.
Šlo o to, že mi museli kolem oken vybourat vetsi prostor a při opravě mi byla zed zašpiněna, podředa.
Tím válečkem malým to zní dobře.
Takže chyba v poměru barvy - vody nebyla? nikdy jsem moc štetcem nemaloval.
Barvu ředit dle návodu na obalu a použít více vrstev (nechat vždy dostatečně proschnout).
Pokud natíráte ve větším časovém rozmezí tak nikdy nechytíte stejný odstín (jíná šarže barvy).
Můžete též vymalovat jen jednu stěnu od rohu k rohu. Tím se zakryjí přechody problém by nastal pokud máte tzv. fabiony u stropů (zaoblené okraje). Pak zbývá jen možnost celé výmalby místnosti nabo jen ozdobný rámeček kolem oken.
Hans S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.