Nejste přihlášen/a.
ahoj potřebuji poradit. měli jsme kuchyň a jídelnu zvlášť. zboural jsem příčku a udělal jednu velkou místnost.. podlaha v kuchyni jsou dlaždičky a v jídelně je překližka a na ni byl koberec. a ted ten problém když jsem sundali koberec tak dřevotříska je níž než podlaha v bývalý kuchyni.. chtěli bychom dát teď do celé místosnti lino... ale nevím jak srovnat podlahy... nechci dávat pryč překližku.ale nechceme tam mít schod... a druhá věc je jestli se na překližku dá dát lino a jestli v kuchyni se nevytlačí dlaždičky do lina.. a ještě jedna věc, když zváším podlahu v bývalé jídelně, tak aby se mi zase neudělal schod do obývákiu a na chodbu s kterou sousedí jídelna... ten schod je zhruba 1-2cm.
díky za rady
Radu tentokrát neposkytnu já,ale odborníci od Rigips. www.rigips.cz/pag/...
Tu podlahu bych srovnal jen deskami rigiduru třeba i různých tlouštěk tak,aby vznikla jedna spojitá plocha.V tom servizním článku je mnoho detailů použité technologie.
JABRAKA
dobrý den a to myslíte dát ty desky na tu překližku nebo pod ní? problém je v tom že není ta podlaha všude stejně snížená u oken na celé straně je tak o těch 1,5cm oproti podlaze v bývalé kuchyni.. ale třeba u dveří na protější straně od okna je skoro ve stejné úrovni.. a když bych dal desky jen u oken tak zase bude schod při přechodu na starou překližku.. a když bych tyto desky dal pod překližku jen na straně u oken tak se bojím, že tam vznikne prostě "díra" mezi překližkou a betonem, tam kde bych tyto desky nedával. jelikož místnost bývalé jídelny je asi tak 5m na 4m a jsou tam dané 4 velké desky překližky. mezi deskami překližky jsou malé mezery.. opravdu malé, otázka je.. jestli pak po položení lina na překližku se ty nepatrné mezery nevytlačí do lina.
měl jsem tam podlaháře a on mi něco říkal, že by celou plochu vyrovnanl sololitem a pak by položil lino.. a do obýváku by vznikl schod asi 5mm vysoký a ten bych prý vyřešil přechodovou lištou... ale nevím jestli je to to nejvhodnější řešení..
díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.