Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybí drážka v okně

Od: milis® odpovědí: 2 změna:

Nechal jsem si u truhláře vyrobit okna z masivu otvíraná dovnitř. Po zazdění jsem zjistil, že na nich chybí drážka na chytání a ovádění vody na spodní části rámu. Okna jsou na západní straně a při prudším dešti mi voda stéká kolem křídel dovnitř. Truhlář tvrdí, že už s tím nic udělat nejde. Horní frézkou se tam přez falc prý nedostane a dlátem je to pra... Zkusil jsem několik druhů těsnění, ale dřevěná okna trochu pracují, takže mi tam voda stejně nateče. Silnější duté těsnění dát nemohu, protože nezavřu okno. Díky moc za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Dnes už se drážky nedělají, na to se používají hliníkové okapnice. Křídelní se lepí na silikon, rámová je naražená do dolního rámu a ty odvodňovací drážky už má v sobě. Záleží ale, jaký máte profil.

okapnice.cz/...

doplněno 22.07.11 17:23:

možná něco najdete i zde dle profilu

lntrade.cz/...

hodnocení

2x

Dovnitř otvíraná okna nejdou proti zatékající vodě utěsnit žádným způsobem. Pokud přijde opravdu prudkej déšť tak tam prostě zateče. Nezbývá než tu vodu nechat odtéci. Nemáš tam na spodku drážku a ani odtok? Nebo jenom odtok? Pokud tam není ani jedno je to problém, pokud tam není jen odtok, tak vloni jsem tento problém řešil a po dohodě s majitelem jsem navrtal od drážky šikmo díru a do ní zalepil měděnou trubku. Při pečlivý a ani ne moc náročný práci to vypadá dost dobře a je to zcela funkční. Dej sem fotku spodku okna, otevřený zvenčí i zevnitř, budeme chytřejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]