Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuji koupi tohoto plotostřihu.. máte s ním prosím někdo zkušenosti? Případně.. tento je benzínový, myslíte, že je lepší si koupit elektrický?
Díky za radu Vendysss
Dobrý den, pokud dosáhne kabel až na místo určení, tak jedině elektriký. On i ten není zrovna lehký, ale s benzínovým by Vám chvíli upadly ruce. Já s tím střihám plot doma i na chalupě a dokonce se mi daří pěkně tvarovat hloh do tvaru koule. Musím držet ruce pěkně nahoru a to bych benzínový neudržela. Zvažte i délku lišty, rozumnáswe mi zdá délka 5O cm. Patronka
doplněno 22.07.11 18:27:Třeba tohle bych s benzinovkou nedokázala
Pokud máte plot v rozumném dosahu kabelu, tak elektrický. Benzínový je těžší (zvlášť u vyššího plotu to dost vadí), navíc musíte dovážet a skladovat v kanistru benzín, míchat olej a t.d. Údržba a servis je u benzínového nesrovnatelně náročnější.
No většina je nízká, ale z jedné strany pozemku co máme sousedy, tak ho máme vyšší (kvůli soukromí).. tak to by mi asi s tím benzínovým dalo zabrat na ruce.. :/
Našla jsem tady tento gronych.cz/... je proti tamtomu elektrický, s delší tou lištou, takže dosah by to mělo mít dobrý, a třeba se s nima ani nenadřu.. má to 4,5 Kg tak to asi nebude tak strašné ne?
Benzín - složitější údržba, větší hmotnost, vibrace a hluk, vyšší cena. Výkon u této věci nehraje takovou roli, takže jediné plus je v nezávislosti na kabelu. Kabel lze přestřihnout, ale dnes se dělají elektrické plotostřihy s "vymakanými" ochranami. Nicméně, značka Ryobi jako hobby není špatná, párkrát jsem s tímto nářadím pracoval (ne s plotostřihem) a spokojenost.
Urcite by som kupil benzinovy.Lahsia manipulacia,netreba sa natahovat s kablami.Len nastertujes a mozes strihat.To je moj osobny nazor,mozno aj z vlastnej skusenosti trochu vyskusane s elektrickym ."Zavidel" som susedovy ma benzinovy.
Tak jsem našla Dolmar - HT - 2950 - je teda benzínový.. zkoumala jsem i hmotnost.. aby mi neupadly ruce, když s tím budu pracovat dýl.. a ty elektrické třeba konkrétně od Dolmaru jsou lehčí jen třeba o kilo.. což není zas tak moc, ale zas na druhou stranu asi když s tím budu dělat hodinu, tak se i to kilo navíc projeví..
Jj. Servis máme právě blízko.. Našla jsem teď ten Dolmar na gronych.cz píšou tam, že to má nějaký antivibrační systém 4 ocelových pružin, možnost nastavení držadla a další info.. celkem se mi to líbí..
Len nastertujes a mozes strihat... Před tím ale musíte donést od pumpy benzín, smíchat ho v potřebném poměru s olejem, nalít do plotostřihu. Po ukončení práce opět zbylý benzín z plotostřihu někam vylít (nedoporučuje se ho tam nechávat, pokud v blízké době nebudete plotostřih používat). O lehčí manipulaci by se taky dalo diskutovat. Ono těch pár kilo navíc je docela znát.
my máme tento
stříháme s ním živé ploty, tůjky atd.taky záleží kolik toho s tím budete stříhat,pokud jednou za čas pár tůjek atd tak se nejspíše vyplatí elektrický,je o hodně lehčí než motorový. ale je fakt že s tím motorovým stříhat hodinu tak pěkně bolí ruce.
jinak ty nůžky se dají docela za dobrý peníze koupit třeba na aukro. většinu věcí nakupuji přes aukro. někdy se to tam dá sehnat za pěkný peníz.
Dobrý den.Chtěla bych se zepat jak jste kdo spokojen s plotořezy co se střihu týká.Mám na přední zahradě docela dlouhý plot s tůji a stříhám ho ručně je to docela makačka.Ručně to stříhám z důvodu že kdysi jsem si asi 2x půjčila plotořez(je to už dávno možná technika šla vpřed..)a ten tůje ostříhal ale často krát tujky jen "žvýknul" takže větvičky jen jak zlomil a prostě neprovedl čistý řez a tím byla spousta větviček nedoříznutých a tuje trpěly.Od té doby radši stříhám klasikou ručníma nužkama a střih je pěknej čistej ale je to velká dřina.Stříhaj vám Vaše plotořezy tuje normálně čistý řezem? a jak asi velkou větvičku max. stříhnou?
Děkuji Jana
No tak dá se předpokládat, že kdo má dům se zahradou, má i prodlužovačku - takže to nebude vícenáklad. A spotřebu bych u takto malých motorů a s takovouto frekvencí užívání neřešil. Samozřejmě, elektřina bude levnější, ale když je to oprávněné, klidně používám věc na spalovací motor. Takže spalovací motor u zahradní techniky ano, ale pouze v případě, že to má výhody - mobilitu a vyšší výkon. Což je u plotostřihu diskutabilní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.