Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na městský byt vs družstevní byt

Od: skrufejs666 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám takový problém. S přítelkyní a dcerou bydlíme v městském bytě. Plánujeme uzavřít sňatek. Já bydlím u ní jako spolubydlící. Jsem však "majitelem" družstevního bytu. (ne v OV). Po uzavření sňatku nám zaniká nárok na bydlení v městském bytě. Ovšem ten družstevní je příliš malý pro nás. Jaké by bylo nejlepší řešení tuto situaci vyřešit. Přepsat byt na mé rodiče? Nebo dceru? Abych zbytečně nemusel moc platit.

Děkuji za jakoukoli radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč by měl zaniknout dekret na obecní byt? To se mi zdá jako nesmysl. *hi* Obecní byt vám byl přidělen dekretem a dekret stále platí. Do doby, než se vystěhujete nebo zemřete.*jasne* Nájem platíte pořád stejný, ikdyž je v bytě jeden nebo více lidí. Jen za vodu a služby se cena mění. Ale nájem se platí za čtvereční metr. *hej*To, že máte v jiném městě družstevní byt, to je každému srdečně jedno.

doplněno 22.07.11 19:19:

Vlastně dekret nemáte vy, ale vaš přítelkyně, manželka. A může si tam nastěhovat celé příbuzenstvo, když bude pravidelně platit.

skrufejs666
hodnocení

Jde o tok, že podle paragrafu 711 nesmí nájemce městského bytu vlasnit nebo být v nájmu jiného bytu (nebo tak nějak je to tam psáno). To mi potvrdila i paní z MU. Ovšem chtěl bych vědět, kdybych byt přepsal na svou dceru, zda tam můžu bydlet dále s čistým svědomím že mě vyhodí.

Není žalobce, není soudce. V první řadě je třeba to nikde nevytrubovat. ;)

skrufejs666
hodnocení

Jo to je jasné. Ale dozvěděl sem se z dobrých zdrojů, že si město může nechat ověřit nájemníky z městských bytů či nevlastní družstevní. Samozřejmě je to logické proti podnikavcům. A žít ve strachu že mě vyhodí nechci tak ho raději převedu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]