Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sůl a leštidlo do myčky - k čemu to je

Od: honzek* odpovědí: 5 změna:

Tak myčka je už doma, funguje bezvadne, velka spokojenost. Jen by me zajimalo, jenom tak mimochodem, proc se tam musi nastavovat mnozstvi te soli a lestidla? K cemu to presne slouzi? Vim, ze davkovani soli musime nastavit podle tabulky a tvrdosti vody. Lestidlo, pokud jsou na nadobi stopy soly nebo vody.

Ale k cemu ta sul presne je? To zabranuje usazovani vodniho kamene? A k cemu je to lestidlo? :) Asi posledni dotaz :) :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sůl je v myčce proto, aby změkčila vodu, pokud je voda tzv.tvrdá tedy s vyšším obsahem zpravidla CaO a MgO a je tedy zdrojem tvorny tzv.kotelního či vodního kamene.

Myčka pochopitelně "neví" jak tvrdou vodu doma máte, proto musíte tento parametr nastavit Vy, buď podle údajů Vašeho dodavatele vody, nebo např.podle rozboru vody z Vaší studny (pokud máte stundu vlastní a nepoužíváte vodu městskou.

Leštidlo je k tomu, aby na talíři a sklenicích po umytí nebyl matný povlak..ale vše bylo lesklé..

honzek*
hodnocení

Jo jo, to my mame studnu a v ni vodu pomerne tvrdou. Test vody ted udelat nemuzu, ale mame mam pocit neco kolem 8 (jednotku nevim :-D mol/mg?) takze jsem nastavil nejvetsi davkovani soli. Kdyz nastavim vic soli nez min, tak nic nepokazim ne? Pristi tyden si koupim ten ph test

TVrdost vody se měří v ruzných jednotkách...např.Německých či Francouzkých stupních..ale teď se používají nejčastěji jednotky mmol/l přičemž 1mmol/l odpovídá 5,61 Německého stupně ci 10 Francouzkých stupňů.

Jinak VY potřevujete tester tvrdosti vody...nikoliv tester pH...tím se měří kyselost vody tedy pH nikoliv tvrdost.

honzek*
hodnocení

Ajaj, s tim ph jsem se trefil vedle, to jsem jako byvaly akvarista tezce spletl :-D Samozrejme jsem mel na mysli tvrdost vody :)

hodnocení

0x

Místo leštidla dávám ocet. Leštidlo sice mám, ale ten ocet se mi líbí více. *hi* Příjde mi to takové jako ekologičtější a nádobí je stejné i po leštidle i po octě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]