Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupili jsme 80 let starý dům (kámen, cihla). V jedné místnosti je stále vlhká podlaha (beton), mysleli jsme si že je to po zimě, dům byl cca rok neobydlený, a že při nynějším neustálém větrání problém odstraníme, ale nestalo se tak a pokud nechám na zemi položenou např. karrtonovou krabicic, tak rychle navlhne a následně i plesniví. Z této místnosti má být ložnice a tak chci tento problém trvale odstranit. Z toho co jsem zatím zjišťovala nejspíš budeme muset současnou podlahu rozkopat a položit celkovou novou včetně všech vrstev. Nebo má někdo jiný nápad, na co nezapomenout a čeho se vyvarovat? Dokáže někdo odhadnout přibližnou cenu - místnost je 4x4 m. Místnost je dále zevnitř zaizolovaná polystyrenem, což vím, že je nešťastné, ale strhávat se mi to moc nechce. Děkuji všem za rady a postřehy.
Beton vyrubat, vrstvu pod ním vyvozit (písek, škvára), dostat se aspoň 15cm níže. Pak z fólie vytvořit nepropustnou vanu, dát izolaci, fólii, beton s výztuhou (kari sítě). Pakliže není podřezána zeď, nastane problém - vlhkost uzavřená vanou vyběhne do zdí. Takže podříznout a navařit na vanu... To je dle mého názoru jediné a definitivní řešení. Ještě je možnost odvětrvávání drenážními trubkami, ale práce bude ve výsledku stejná a výsledek nejistý... vše ostatní (pernamentně puštěné odvhčovače) podle mě nikam nevede, zvláště když řešíte takový stupěň vlhkosti... Cena závisí na tom, co všechno jste ochotni udělat sami, ale cena materiálu není nijak závratná, v této ploše jistě do 10tis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.