Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení balkonových stropů

Od: jenicek* odpovědí: 19 změna:

Budu zateplovat v řadovém domu balkony, aby mi nad ním nepromezala podlaha.

Použiju polystyren síly 5cm. Není to moc, ale vyšší použít nemohu, protože by mi už lezl pohledově do oken, které jsou až ke stropu.

Můj dotaz zní, zda mám jen lepit nějakým cementovým lepidlem "duo" a nebo mám desky i kotvit plastovými hmoždinami?

Nevím, zda plastové hmoždiny v hurdisce budou držet.

Dále na desky asi zase lepidlo, perlinka a nějaká fasáda?

Děkuji za názory.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Lepil bych raději nízkoexpanzní pěnou,nebo lepidlem na hřeben,aby to netvořilo mezeru.Rozhodně je potřeba kotvit.Do hurdisek použít chemickou kotvu.Tloušťka polystyrenu bude stačit,samotné hurdisky nejsou tak velký tepelný most,jako beton v panelácích.

JABRAKA

jenicek*
hodnocení

Myslíte, že plastová hmoždina nebude držet?

Syn jich přivezl od někoho škatuli, někomu zbyly z nějaké akce (délka asi 12cm), tak bych je rád využil.

Kotví se až po zatvrdnutí lepidla nebo hned? Když sousedovi firma obkládala vatou stěny, kotvili až po zatuhnutí lepidla.

ency*
hodnocení

0x

Pokud nemůže použít alespoň 10cm dejte tam insulation.kingspan.com/... , který vám tu 10 nahradí. Je to trochu dražší, ale vyplatí se to.

rv*
hodnocení

0x

pokud nezateplíte bankon i zvrchu, tepelný most zůstane.

ency*

Co je to za blbost, rozumím tomu tak, že prostor nad balkonem je vytápěny a Jeníček chce zateplit strop pod tímto prostorem. Pak se izoluje jen z vnější strany. Zateplovák na fasádu taky nedáváte ještě zevnitř. Pokud by izoloval pouze podlahu v tom prostoru a neizoloval strop, tak pak ano, bude to promrzat.

jenicek*
hodnocení

Ano, nad balkonem jsou obytné, vytápěné místnosti.

Složení stropu: štuk, hurdisky, škvára, jakási skelná vata v papíru, beton.

Ale v zimě je znát, že je v místech balkonu podlaha studenější, proto to řeším.

ency*

Izolovat zespod, co nejlepším izolantem. Na ten Kooltherm nebo něco obdobného se chystám taky.

jenicek*
hodnocení

Držte se prosím dotazu... jakou izolaci použiju je od začátku dané. *zed*

Samozřejmě existuje řada lepších i horších izolačních materiálů, ale mě se jedná o správný postup práce.

hodnocení

0x

Jeníčku, pokud jste omezen jen 5cm, použijte co nejlepší izolant. Lepit Vašim Duem (Z 301 DUO)

basf-cc.cz/...

je OK, nemusíte ani kotvit. Není vůbec důvod izolant propichovata a kotvit. Pokud byste použil přeci jen pěnu, musel byste podpírat desku nežli vytvrdne pěna. Ne desku naneste asi přes 50% plochy lepidla a přitiskněte ke stropu. Samozřejmě očistěného. Nebude síla, která by to oddělila, jedině destrukce izolantu.

ICQ 55180641

jabraka*
hodnocení

0x

Když jsem viděl ve Zlíně na paneláku utržených 10 m 2 zateplení utrženého vychřicí,tak bych rozhodně kotvil.A k těm 5 cm asi budeš šetřit místem.Tak šetři i penězi,vol to nejlevnější.

JABRAKA

Jardo, já už toho viděl...

ale tazatel nemá panelák, a na tom ve Zlíně byla i jiná vada, ne jen (ne)přítomnost hmoždinek.. Je třeba pochopit proč se (ne)mají používat hmoždinky.

jenicek*
hodnocení

Ano, Vámi doporučené lepidlo 301DUO použiju.

Rozhodl jsem se pro polystyren, myslím, že bude stačit, seženu ho na otočku v nejbližších stavebninách...

Kotvit tedy zkusím těmi hmoždinami, které mám. Pokud nebudou držet, zkusím jinou alternativu (nekotvit nebo kotvit chemií).

Ještě se zeptám:

Kotví se až po nalepení a vytvrdnutí lepidla = třeba druhý den?

Pokud se již (špatně) rozhodnete kotvit, musíte až po vytvrdnutí lepidla!

to je až po několika dnech. Víte proč se dávají talířovky?

jenicek*
hodnocení

Proč tedy?

Však já mám talířovky..proč je to špatné je použít?

Protože jsou naprosto zbytečné, (nemají tam žádnou funkci), pracnost do duťáku, a již tak slabou izolaci ještě propícháte tepelným mostem...

jenicek*
hodnocení

Takže ideální bude nekotvit vůbec a použít jenom kvalitní lepidlo?;)

ency*

Až to spadne, reklamujte u Cukřáře

doplněno 25.07.11 08:30:

Sorry - Cukráře

ency, klidně může, už jste viděl na vlastní oči opadaný polyš? Dělal jste někdy odtrhové zkoušky lepidel? Víte o tom, že se kotvit nemusí do určité výšky?

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud nechceš kotvit,pak doporučuji důkladně odstranit z povrchu různé nátěry aby zůstala jen omítka.Pak by se mohl použít penetrační nátěr a lepit po zaschnutí.Rozhodně pak lepit na hřeben,tedy jak se lepí dlažba.Rozhodně ne na buchty.Je to tedy pracnější i více nepořádku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]