Nejste přihlášen/a.
Budu zateplovat v řadovém domu balkony, aby mi nad ním nepromezala podlaha.
Použiju polystyren síly 5cm. Není to moc, ale vyšší použít nemohu, protože by mi už lezl pohledově do oken, které jsou až ke stropu.
Můj dotaz zní, zda mám jen lepit nějakým cementovým lepidlem "duo" a nebo mám desky i kotvit plastovými hmoždinami?
Nevím, zda plastové hmoždiny v hurdisce budou držet.
Dále na desky asi zase lepidlo, perlinka a nějaká fasáda?
Děkuji za názory.
Lepil bych raději nízkoexpanzní pěnou,nebo lepidlem na hřeben,aby to netvořilo mezeru.Rozhodně je potřeba kotvit.Do hurdisek použít chemickou kotvu.Tloušťka polystyrenu bude stačit,samotné hurdisky nejsou tak velký tepelný most,jako beton v panelácích.
JABRAKA
Pokud nemůže použít alespoň 10cm dejte tam insulation.kingspan.com/... , který vám tu 10 nahradí. Je to trochu dražší, ale vyplatí se to.
Co je to za blbost, rozumím tomu tak, že prostor nad balkonem je vytápěny a Jeníček chce zateplit strop pod tímto prostorem. Pak se izoluje jen z vnější strany. Zateplovák na fasádu taky nedáváte ještě zevnitř. Pokud by izoloval pouze podlahu v tom prostoru a neizoloval strop, tak pak ano, bude to promrzat.
Ano, nad balkonem jsou obytné, vytápěné místnosti.
Složení stropu: štuk, hurdisky, škvára, jakási skelná vata v papíru, beton.
Ale v zimě je znát, že je v místech balkonu podlaha studenější, proto to řeším.
Jeníčku, pokud jste omezen jen 5cm, použijte co nejlepší izolant. Lepit Vašim Duem (Z 301 DUO)
je OK, nemusíte ani kotvit. Není vůbec důvod izolant propichovata a kotvit. Pokud byste použil přeci jen pěnu, musel byste podpírat desku nežli vytvrdne pěna. Ne desku naneste asi přes 50% plochy lepidla a přitiskněte ke stropu. Samozřejmě očistěného. Nebude síla, která by to oddělila, jedině destrukce izolantu.
ICQ 55180641
Když jsem viděl ve Zlíně na paneláku utržených 10 m 2 zateplení utrženého vychřicí,tak bych rozhodně kotvil.A k těm 5 cm asi budeš šetřit místem.Tak šetři i penězi,vol to nejlevnější.
JABRAKA
Jardo, já už toho viděl...
ale tazatel nemá panelák, a na tom ve Zlíně byla i jiná vada, ne jen (ne)přítomnost hmoždinek.. Je třeba pochopit proč se (ne)mají používat hmoždinky.
Ano, Vámi doporučené lepidlo 301DUO použiju.
Rozhodl jsem se pro polystyren, myslím, že bude stačit, seženu ho na otočku v nejbližších stavebninách...
Kotvit tedy zkusím těmi hmoždinami, které mám. Pokud nebudou držet, zkusím jinou alternativu (nekotvit nebo kotvit chemií).
Ještě se zeptám:
Kotví se až po nalepení a vytvrdnutí lepidla = třeba druhý den?
Pokud se již (špatně) rozhodnete kotvit, musíte až po vytvrdnutí lepidla!
to je až po několika dnech. Víte proč se dávají talířovky?
Protože jsou naprosto zbytečné, (nemají tam žádnou funkci), pracnost do duťáku, a již tak slabou izolaci ještě propícháte tepelným mostem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.