Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemám s tématem nivelací pohlad vůbec žádné zkušenosti, akorát vím, že to má vyrovnat nerovnosti.
Dnes jsem přišel do bytu kde mi firma dělá rekonstrukci a na dnes dělali nivelaci. Zarazilo mě, že není nivelační hmota rozlitá po celé ploše nicméně to vypadá spíše jako kdyby to někdo kydnul do toho či onoho rohu a nechal roztéci aby se to samo zarovnalo, nicméně k druhé straně místnosti to již nedoteklo. Je to takhle špatně? Resp má vždy být nivelace po celé ploše nebo se používá pouze k tomu aby vyrovnala třeba zkosenou podlahu do vodorovného stavu atp.?
Díky za odpovědi.
Za vyrovnanou podlahu je považován stav.kdy povrch je prost jakýchkoliv nerovností,které nepřesahují 0.5mm.každý větší rozdíl se projeví na položeném,zejména linu.Že nivelační hmota je pouze v některých částech nemusí být na závadu pokud se neprojevují ony nerovnosti.Pokud ano trval by jsem na opravě.Na vzdálenost cca 4m což je rozměr průměrného pokoje by rozdíl na koncích neměl být větší než 0.5 cm od vodorovného ideálu.
doplněno 20.07.11 22:28:Přechod mezi nivelační hmotou a původní podlahou by neměl být větší než oněch 0.5mm.
Je to špatně. Nivelačka má být po celé ploše, nemá vykazovat viditelné spoje, bez vrásnění a hrbů. V případě, že byla moc řídká, tak se tam budou objevovat malé dírky, které vzniknou vypařováním vody. Upravuje se velkým hladítkem a nejlépe válečkem s ježkem.
Asi bych se nesnažil podlahu v paneláku vyrovnat nivelačkou do vodorovného stavu - spíše jen sjednotit povrch. Nivelačka se používá zejména pod PVC nebo plovoučku, proto aby se vám neprotlačily nerovnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.