Nejste přihlášen/a.
Lze mít v kuchyni (8m2) současně digestoř a ještě plynový kotel na vytápění bytu? Jsou nějaké podmínky kromě dostatečného přívodu vzduchu, aby se naplnila bezpečnostní norma?
Digestoř je svedena do komína, ale mám tu možnost i druhého.
děkuji.
Myslím, že lze (viděl jsem to několikrát), ale obojí musí mít samostatný odvod, jinak si to bude navzájem přetahovat spaliny a hrozí otrava. Není to ale nejšťastnější řešení. Takto umístěný kotel jsem několikrát čistil a hořák po pár letech je orezlí a mastný, jak si kotel přisává vzduch z kuchyně.
Jaký kotel - atmo nebo turbo?
V případě. že jde o atmo kotel, musí být splněny právě podmínky pro dostatečný přísun vzduchu, logicky - aby digestoř navytahovala spaliny z kotle, to je opravdu o průšvih. Pokud jde o turbokotel, neměl by být problém. Určitě však nesmí být vyústění digestoře do vložky od kotle!
Nene, za určitých dalších podmínek lze mít třeba v koupelně odvětrávací ventilátor i atmokotel, hraje zde roli mimo jiné i vzdálenost kotle od ventilátoru...
Nejlepší rada je od revizního technika plynu. Ten vám to řekne přesně - zkuste nějakého vyhledat. Než pak hledat pohřebáka.
Ency, tak nejak.
Pokud se jedna o kotel s prisunem vzduchu s/pres mistnost je mozne takove reseni, ale s blokaci digestore.
Pokud se jedna o kotel s prisunem vzduchu a kotel je mimo kuchyn(digestor) napr. chodba musi byt tyto dve casti oodelene dvermy nebo zase blokace, to, ze jsou tyto dvere porad otevrene je druha vec.
Navic je dulezite dodrzet predepsane mnozstvi vzduchu pro kotel a urcite nezapocitavat vykon digestore, protoze digestor si vytvori svuj vlastni okruh proudeni vzduchu aby veskery zapach sel pric.
U turba je to zase neco jineho.
Takze spise se rad s revizakem aby bylo vse OK, zivot mas jen jeden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.