Nejste přihlášen/a.
Není prosím možné zanechat nějakou zateplovací vrstvu (materiál) bez fasády? Navazuju na svou včerejší otázku ohledně zateplování laikem svépomocí a napadají mě věci, jako oplácat dům do zimy alespoň polystyrenem a zanechat bez fasády. Je to uplná hloupost? Kdybysme neřešili vizuelní stránku, tak bude ten nezakrytý polystyren degradovat? Nebo další nevýhody? Nebo se dělá nějaká jeho úprava, která by fasádu nepotřebovala? Děkuji
neone, neexistuje nejde, včera jsem Vám ukázal fotky, takže ještě jednou.
ten žlutý polyš je na jihovýchod, nalepeno o dovolené, a za rok zbytek.
zde vidiíte jižní stranu polyše, který je na slunci již 5 rok.
Vám doporučuji nalepit a zatáhnout lepidlem, ušetříte si práci s broušením a osmýčením (ofukováním) stěn. Všude je bílý prášek, polyš ubyde asi tak 1-2mm.
Fasádu doděláte jindy...třeba za 10 let.
Moc dekuju, vsem.
Milane a na tom obrazku, ten roh vpravo, proc tam vystupuje druha vrstva polyse, vy ste daval dve?
neone, nevím který roh...
ale dával jsem dvě vrstvy...10+10, 12+10, 10+8, 8+8, 20cm.
proč jednoduše, když to jde složitě...... mělo to jisté výhody,
Co to je? Docela mne ty fotky pobavily, ale spíše bych je nikde moc neukazoval. Takhle se zateplení neprovádí. A nejlepší jsou ty tabule na výšku, celkově provázání skoro žádné. Kolem okna taky chybně. Pat a Mat by měl radost, že mají dalšího do party.
ency...
na každé činnosti se najde něco špatného... proč ne tabule na výšku? protože většina je dává vodorovně? Nebudou držet? odpadou, nebo nebudou izolovat? Stavte se na kontrolu, zdali to něco dělá.
Ale jo, chválím Vás, řezačku máte pěknou. Ale když jsem se díval na Vaši galerii - na sokl se používá extrudovaný polystyren, který není nasákavý. Doufám, že to není Vaše živnost.
Souhlas, ušetření toho extrudovaného polystyrenu na sokl, který se při silnějším dešti namočí, se může vymstít. Udělal jsem stejnou chybu, takže před fasádou raději strnout a předělat...
opět můžeme polemizovat, čas ukáže.
Při silnějším děšti se namočí celá fasáda... nebo snad ne? Nejlépe je to vidět na lepidle, které na dešti silně ztmavne...
Polystyren není nasáklivý jako papír, voda steče po fasádě, po lepidle, po perlince po lepidle a pak až se dostane k polyši... Proč to dosud nic neudělalo, když je to již více jak dva roky...
Dokonce jsem zkoušel omýt žlutou vrstvu vodou a smetákem...
Polystyren by chtěl alespoň do perlinky a lepidla dát - v takovém stavu pak může být i několik let. Nechat jen holý polystyrén je nepraktické, již během pár měsíců vlivem UV záření žloutne, nehledě na to, že je náchylný k mechanickému poškození a dokonce "ubývá". Nechat jen polystyren tedy lze, ale pak je s tím jen víc práce. Anebo zvolit "bezperlinkové a bezlepidlové" řešení. Je méně obvyklé a dražší - zateplit minerální vatou a na to aplikovat fasádní panely. Ale osobně bych počkal a udělal to s perlinkou a lepidlem.
Jde to. Ze strany od sousedů jsme na části fasády dali jen izolaci, perlinku, zatáhli stěrkou, podařilo se to udělat hladce, tak jsme dali jen fasádní barvu. V případě, že je nějaká nerovnost tak to trošku přebrousit. Určitě když uděláte izolaci, tak ji určitě nenechávat jen tak, ale natáhnout stěrku jinak.
Holý polystyren nelze nechat dlouho bez krytí,běžné je ovšem dodělat ještě povlak s perlinkou a lepidlem,je to i méně náročné na dodržení praktických postupů.Jen trochu pečlivosti.Pak může tato úprava delší dobu počkat.Vlastní tenkovrstvou omítku už je lépe nechat odborníkům,protože,kdo se pak celý život bude dívat na zprsklou fasádu
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.