Nejste přihlášen/a.
dobrý večer.
Jsem sama členkou BD. Chci co nejrychleji přepsat členský podíl na syna. Na správě domu mi odmítli poradit a předsedkyně neví. Prosím o radu- co mám pro to udělat,co k tomu potřebuji a kam s tím jít. Pokud je třeba něco sepsat,můžu ručně,nebo jen na předepsaný tiskopis. a jaký text _
mockrát děkuji
Stačí předložit na družstvu dosavadním nebo novým členem družstva dohodu o převodu členských práv (vzory lze najít na internetu) s úředně ověřenými podpisy převodce a nabyvatele, a potom jen požadovat uzavření nájemní smlouvy.
I když zákon nepředepisuje úřední ověření podpisů na dohodě, je to v případě předložení dohody o převodu členských práv a povinností na družstvu jen jedním z účastníků dohody jednoznačně prokazatelný důkaz o tom, že dohodu uzavřely oprávněné osoby a družstvo již nemůže např. požadovat osobní účast převodce při jejím předložení družstvu.
Pokud se rozhodnete vyřídit převod na družstvu osobně spolu s převodcem členství v družstvu, vezměte s sebou dohodu o převodu členských práv, aniž byste na dohodě své podpisy ověřovali, a předložíte ji družstvu, a osobně potvrdíte pravost svých podpisů na dohodě. Nutnými doklady jsou vždy platné průkazy totožnosti.
K uzavření nájemní smlouvy je nutné se na družstvo osobně dostavit a s sebou vzít platný průkaz totožnosti (občanský průkaz). Družstvo podle průkazu totožnosti jednak zkontroluje údaje s údaji v dohodě o převodu členských práv (nebo na písemných sdělení) a podle nich vyhotoví nájemní smlouvu. Družstvo by vám mělo zároveň oznámit výše plateb za jednotlivé služby poskytované s nájmem (dodávka tepla, teplé vody, stočné, poplatek za užívání výtahu apod.) včetně částky určené do fondu oprav a výše měsíčních splátek anuity a sdělit další podrobnosti týkající se nájmu bytu.
Správa družstva tento převod udělá na počkání.Syn se musí stát členem družstva a zaplatit členský poplatek.Pak je převod bytu jen formální záležitost.Tento proces jsem nedávno absolvoval s dcerou.Teď jménem dcery žádáme o převod do OV.Na to se čeká několik měsíců.Všechny formuláře má správa družstva k dispozici.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.