Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení fasády svépomocí - složité?

Od: neon* odpovědí: 8 změna:

Jsem moc naivni, kdyz premyslim jestli bych nezvladl zateplit dvougeneracni rodinny dum svepomoci, pricemz jsem v zivote zadnou vetsi delnickou praci neprovadel? Rekl bych, ze manualne zrucny jsem, pokud mam navod, tak se jim ridit umim, ptat se evidentne umim. Jeste me napadlo jit si to prohlidnout v praxi. Ale to abych idealne nasel nekoho, kdo to dela svepomoci. Firma by na me nemela cas. Takhle bych se mohl nabidnout jako pomocnik. Je to dobry napad? Nebo se s tim moc nemazlit a jit do toho, neni co zkazit? Protoze volba je ta, ze na zatepleni firmou nemame, takze nezateplime a nebo zateplim ja, svepomoci - spoustu se toho navic naucim.

doplněno 19.07.11 16:14:

Nevite o nekom na Zlinsku, kdo zatepluje?

doplněno 19.07.11 19:35:

Dekuju Vam za odpovedi. Jeste by me zajimalo, nevite prosim jake by byly ciste materialove naklady na metr, pri napr. 15ce polystyrenu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

neone, na internetu je mnoho postupů, ale nikde nenajdete jak to nesmíte udělat. Vedle je diskuze že to firma pokazila. Pokud jste to nikdy nedělal neznamená že to nemůžete udělat lépe nežli řemeslníci co toho udělali mnoho na zblití...

Škoda že nejste z Pardubic, mohli bychom se domluvit na postupu co se nemá dělat!

zkuste ICQ 55180641

mirekkk*
hodnocení

2x

Dobry vecer, chci Vas trochu nabudit, je mi 20 let,a polystyren jsem si lepil sam..koupil sem nizkoexpanzni penu s pistoli,na kazde pene mate postup jak se pena nanasi na polystyren,potrebujete dvoumetrovou vodovahu,sedesatky hrebiky.ulozite si prvni radu polystyrenu,na rohu nechate precnivat prumer polystyreu aby ste to mohl dopojit..druhou radu lepite jako cihly,idelani je kdyz se Vam polystyreny prekryvaji pul na pul,to znamena ze druhou radu zacinate pulkou polystyrenu ajedete zase cele,treti s celym polystyrenem.na spoje polystrenu pichnete hrebiky aby Vam ty polystyreny trochu neutikaly jinam nez chcete..nalepite vsechny steny,davejte si bacha kolem oken at to mate rovne,pote vsechny spoje prebrousite.jestli chcete vedet dalsi postup napiste si,nechce se mi to tu ted zbytecne rozepisovat:Dale do fasady to neni nic tezkeho

stany*
hodnocení

0x

Jedna věc je teorie, druhá věc je praxe. Teorie je na Internetu i tady na poradne vice nez dost, každopádně pokud jste to nikdy nedělal, doporučil bych k sobě přizvat na pomoc člověka z praxe. Vyvarujete se fatálních chyb, které způsobí, že výsledný efekt bude spíš opačný než čekáte. Na finální povrchovou úpravu bych rozhodně zaplatil lidi, kteří mi to umí abych se za fasádu nemusel stydět

jambus*
hodnocení

0x

Zdravím Vás.

A chápu Vás.Já nedávno řešil podobný problém.Nebudu rozepisovat pro a proti,protože to jste taky jistě všechno už zvažoval,ale napadlo mě,že můžete koupit polystyrén,lepidlo atd. a zkusit si to na zadní zdi domu (která není vidět z cesty) a uvidíte jak Vám to jde.Já myslím,že by to průměrný kutil mohl zvládnout.Pokud by měl potřebné informace,nařadí a grif.A možná si to člověk udělá sám poctivěji,než nějaká ,,zateplovačská,, firma. Určitě mrkněte ve svém okolí a nějaký domek se zateplující se fasádou určitě najtete.A běžte na výzvědy :)

hodnocení

0x

Vazeni stavari odbornici,

dat dohromady navod by urcite bylo pro vsechny zajimave. Chapu, ze jestli tu funguje nejake know how, ze se Vam do toho moc nechce, ale bylo by to uzitecne. Napriklad ve vlakne o vanove liste je ted celkem pekny postup praci, mozna by stalo takova "uzitecna temata"mit nejakym zpusobem poresena, aby se dali dobre najit. Mozna o tom napisu na poradte.cz, jako mozne reseni. Treba jedno forum, kere by blo vzdy nahore a obsahovalo odkazy na uzitecne rady, ktere pouzije pravdepodobne velka pousta lidi.

neon*
hodnocení

To by bylo super. Ja zatim cerpam nejvice z techto navodu (ale vy byste treba rekli, ze jsou neuplne):

tepelna-izolace.cz/...

zateplenidomu.cz/...

neone,

google.cz/...

ale u Vašeho prvního příspěvku je už polemické... (ne)použítí základové lišty, talířovky, cementové lepidlo na hliník...

tloušťka lepidla...

jako již včera, doporučuji, abyste se do toho pustil sám, ale nejdříve studujte. Zlín je daleko.

doplněno 20.07.11 12:24:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

janmega*

Tak na tuhle firmu POZOR!

http://www.tepelna-izolace.cz...tup-pri-zatepleni-fasady.html

Jenom jsem zkoušel jaký a za kolik mají materiál na zateplení a byla z toho závazná objednávka, faktura a že už je to na autě a vezou to. Mezitím jsem to koupil jinde asi o 15 tis. lacinější. Potom jsem jsem měl problémy jak se jich zbavit a abych neplatil dalších 60 tisíc, dopravu a penále.

Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]