Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řešíme rekonstrukci 3+1 v paneláku...
Trošku měníme dispozice a tak se stalo, že nám vychází stoupačky v podstatě doprostřed koupelny - někdo radil udělat z nouze ctnost a stoupačky jaksi obložit a vytvořit tak "uměle" sloup. Prý se snad toto běžně prodává - jako už hotový sloup (dvě části)
Můžete mi prosím někdo udělat jasno v tom, o co vlastně jde...? (Materiál, cena, kde se to sežene...)
Mnohokrát díky, Lucie Z.
No, hlavně až budete dělat ten sloup, nezapomeňte že k instalační šachtě (respektive do instalační šachty) by měl být přístup...nejen k potrubí pro jeho případnou výměnu, ale také k podružným vodoměrům...a uzávěrům vody a plynu.
Zde jde jen o zakrytí trubek - instalační šachta je o kousek vedle v rámci wc... (viz plánek v otázce níže "rekonstrukce 3+1...")
No, jde o byt kde jsem vyrůstala a kam se v rámci dědictví vracím...takže teďf v něm nebydlím...nějakou fotku mám, ale ta je jaksi nic neříkající- zatím jsme právě ve stadiu plánování a kreslení...
jde o dvě trubky - teď jsou u zdi, ale po změně dispozic by vycházely doprostřed koupelny...
Děkuju!
s klidným svědomím Vám sděluji, že Vámi zamýšlená změna dispozice je na 90% špatná,byť jsem jí neviděl. Něco málo v životě jsem však naprojektoval. Dělal Vám tu změnu dispozice odborný projektant nebo vy sami? Pkud jen Vy a nikdo jiný, má teorie se blíží pravdě. Jedna věc jsou představy a druhá věc je realnost návrhu.
doplněno 19.07.11 18:21:každá trubka jde osadit Sádrokartonářským profilem z pozinku, na to se přišroubuje sádrokarton a nemusíte hledat žádné speciální panely na obložení.
v panelácích v koupelně stejně povětšinou nikdo nepotřebuje stoupačkami topit, a při dnešních cenách tepla se to ani nehodí. Myjete se obvykle teplou vodou ne? Kolega tam nějaké to portubí má a říkal,že jej neotevřel zhruba 10 let. škoda že ta krása nejde ofiknout u podladhy. My doma v koupelně v panel. bytě nemáme jakékoli topení a ještě nebyl problém. holt v zimě je tam jen cca 20 st, no a co. Paneláky jsou prohřátý dost od spoda od sousedů každopádně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.