Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
mohl by mi prosím někdo poradit, zda je možné zavěsit horní kuchyňské skříňky do cihlové zdi z cihel "na štorc"? Cihly jsou plné.
Dík moc,
Petra
Ano, lze to, záleží však trošku i na použitých materiálech, drolivé cihly a malta z písku vyžaduje trošku lepší kotvení. Určitě bych na zpevnění díry nepoužil akrylát, který je stále plastický (Jabrako, sorry ale to je opravdu podle mne velký nesmysl), spíše tekuté hřebíky či dražší a pevnější chemické kotvy. Pokud jsou to pevné cihly a poctivá malta, postačí obyčejná hmoždinka.
Dobrý den, doporučuji použít kovové hmoždinky na př. Fischer.Mají v sobě šroub, který je na straně do zdi opatřen kónusem a při utahování kónus hmoždinku rozevírá. Do duté cihly bych si to netroufla, tam mám z druhé strany kovové destičky. Horní skříňky jsou přece jen dost těžké. Patronka
doplněno 19.07.11 14:31:Měla jsem na mysli kovové kotvy, omlouvám se. Ty jsou daleko pevnější na střih než vruty.
Štorcka je dostatečná pro zavěšení skříněk i na obyčejné hmoždinky.Ale i toto upevnění potřebuje dodržet určité podmínky.Díra pro upevnění hmoždinky musí být hluboká natolik,aby zašroubovaný vrut nedosáhl na dno.Jinak se po opření na dno hmoždinka vytlačuje ven.Hmoždinku ještě jistím akryltmelem do otvoru.Zavěšení není závislé jen na hmoždince a vrutu,ale na plechovém držáku.Zatížení vrutu nepůsobí tahem,ale spíše na střih,takže nehrozí vytažením hmoždinky z vyvrtaného otvoru.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.