Nejste přihlášen/a.
Máte zkušenost s robotickým vysavačem? Vyměnili byste ho za klasický vysavač, nebo vám vyhovuje, že pravidelně uklízí za vás?
Do robotického vysavače bych nešel.
- přes práh vám asi z pokoje do pokoje nepřeskočí
- s členitým terénem: stůl, židle, pod postelí, předměty na zemi, tam vám asi dobře nevysaje
- musí se nabíjet akumulátor, akumulátor=omezená životnost, nižší výkon a účinnost než klasický na šňůře.
- kolik stojí jeden náhradní sáček? asi bude dražší než klasický.
Kolega si koupil ten z TV shopu asi za 3.000Kč - sací výkon nula nula nic, zásobník na prach odpovídající výkonu. Takže spíše hračka. Ty dražší možná smysl mají, ale jen jako doplňky k pořádnému vysavači, tzn. robot udržuje čisto pernamentně a jednou týdně se vysaje pořádným vysavačem a hlavně všude. To už může mít větší smysl robotická sekačka trávy.
Musíte mít obojí klasický a robotický.. Výhoda je ta že nemusíte každý den brat smeták a zametat nebo vytahovat vysavač a vysávát tady jednoduše přijdete dom a máte vysáto a oni si lebedí v nabíječce ale jednou za čas asi za měsíc musíte vytáhnou velkej vysavač a povysávat pořádně. Ano nevýhoda je ta že nepřede prahy ale my je nemáme takže si to muže špacírovat kam ho zavede jeho program. Vyměnil neviměnil to ani nejde... prostě musíte mít obojí... když teda chce robotka tam musíte mít aji klasický robot zavás nevysaje sedačku nebo pavučiny...
doplněno 18.07.11 17:05:Ještě doplním že máme iRobot Roomba 581
Doma mám už víc jak dva a půl roku vysavač roomba. Určitě bych ho nevyměnila! Poprvé, jak jsem přišla s nápadem, že si ho pořídím byl doma kravál jako blázen . Chlap mi řekl, že radši ať mu dám dvě stovky týdně a že mi bude každou sobotu vysávat. Jenže to mi bylo docela k ničemu. Vysávat pouze v sobotu je docela málo
. Nakonec jsem si ho pořídila a popvé před očima celé rodiny jsem vypustila vysavač na koberec. Po asi třičtvrtě hodině vysávání (což je asi mínus) jsme všichni byli v úžasu! Zjistili jsme totiž, že po povysávání se do vysavače dostal z koberce písek z léta! A to byl leden! Sací sílu má teda slušnou, na rozdíl levnějších modelů jiných firem. Je fakt, že jednou za čas je třeba vytáhnout klasický vysavač na vysátí kolem stěn a taky těch pavučinek. Baterie do tohoto modelu stoji nějakých asi 1800,- kč. Rozhodně, kdyby se mi vysavač pokazil, šetřila bych na nový, protože tolik času, co mi to ušetří, to mi za to stojí! Já jsem rozhodně spokojená a je fakt, že povysává 99% koberce, když nepočítám ty kraje. Nevýhodou je pokaždé stroj vyčistit, ale to nezabere víc jak 5 minut času. Je fakt, že zapnu vysavač a můžu jít pryč. Sám si po vybití najedne na nabíječku.
Je az neuveritelne, jak je v ceske kotlince tak oblibena zavist a kritika neceho, o cem vim uplne houby, kdyz pouziji slusna slova. Jak vubec muze nekdo hodnotit neco, co evidentne nevidel ani z velmi rychle jedouciho rychliku? Proste jen zvanilove a kecalkove.
Pred nejakou dobou jsme si poridili jsme do naseho bytu (cca 110 m2) vrcholny model od iRobot, tzn. Romba 581. Po cca 2,5letych zkusenostech mohu potvrdit (a zejmena ma zena ), ze bychom se jiz dnes bez nej neobesli.
Situace - doma v komore zaparkovany spickovy vysavac Vorwerk (pouziva se obcas jiz jen pro cisteni Romby), kombinovane povrchy (drevo, dlazdice, koberce), drevene prahy (kolem 1 cm vysoke, s najezdy), automaticky vysavana plocha cca 80 m2. Vse bez problemu, vc. kobercu, na ktere misty najizdi z drevenych podlah! Na zbylych 30m2 ho poustime jen obcas. Mame vesmes plovouci - na zdi zaveseny nabytek na miru, postele jsou dole otevrene - vetrane a nezabednene, takze se Rombik vsude bez potizi dostane.
Takze zadne problemy s prahy, a "členitý terén"?
Vubec zadny problem. Rombik se v tomto vylozene diky svym sofistikovanym algoritmum vylozene vyziva - brilantne nohy od stolu a zidli objizdi jeden za druhym, coz ho prave na svetelne roky odlisuje od kdejake, vesmes cinske radoby konkurence, coz jsou ale spise jen hloupe napodobeniny, s cimz asi ti pisalci prisli (pokud ano) do styku.
Ano, kvalitni robot vysavac nelze koupit pod 10-12 tic. Kc (v CR), cokoliv levnejsiho jsou skutecne vyhozene penize.
Priznavam drobnou potiz - vymena baterie cca po roce a pul (v te dobe ale Rombik uklizel denne), reseno v zaruce.
Na pocatku jsem provedli test s Vorwerkem (vc. el. kartace) - dost dukladny uklid koberce, po nem jela Romba, a presto jeste toho dost uklidila.
Robot se v uklizenem prostoru (startuje ve velke obytne kuchyni, kde ma dok, 2 dalsi pokoje, a velka knihovni chodba a predsin), orientuje pomoci 3 originalnich majaku, ktere mu urcuji poradi uklidu a zbytecne neprejizdeni z jednoho prostoru do druheho.
Po nejake dobe se nam zasadne snizila prasnost, zejmena v mistnostech s koberci, a zcela zmizely zname pruvodni jevy hladkych drevenych podlah. Puvodne jsme to porizovali hlavne kvuli nasemu pejskovi a jeho vsudypritomnym tvrdym cernym chlupum, ktery nam bohuzel po cca roce bezproblemoveho souziti s robotem v pokrocilem veku uhynul. Nijak si ale vzajemne nevadili, pejsek ho obcas tlapkou zastavil (velke Start/Stop tlacitko na vrchu stroje), coz byla docasna zahada, kterou odhalilo az prozkoumani zaznamu ze vchodove bezp. kamery, kudy se obcas oba toulali .
Jen jako doplněk k pořádnému vysavači (tzn. robot udržuje čisto pernamentně a jednou týdně se vysaje pořádným vysavačem a hlavně všude)? Hloupost, Rombik nam uklizi obden (automaticky), jednou tydne ho akorat poradne vycistime tim "poradnym" savcem, a zadnym "poradnym" vysavacem neni jiz co vysavat.
A rozhodne se dostane i tam, kam normalnim nezajedu. Opet totalni neznalost.
A zadne sacky...(!), opet kecalove nevi o cem mluvi.
A ze "...2 letech odejde baterka a nová stojí cca 8000kč..."? Ehhh, nam odesla po 1,5 roce, to Romba uklizel DENNE (!), baterku vymenili v zaruce, ale nova stoji kolem 17 stovek. Takze opet zvast.
Mimoch. v soucasnosti uvazujeme o doplneni robotiho parku o dalsi iRobot model Scooba 230, coz je zcela novy model pro roboticky mokry uklid, tento model nyni nahrazuje predchozi jiz letity a take uspesny vytiraci model.
A tem zapsklym kecalum doporucuji nejake video na Youtube, nebo predvadecku, nez zas zacnou placat o necem, o cem nemaji ani paru, a jen papouskuji co "jedna pani povidala" .
Tazatel se ptal na názor a zkušenosti, tak nevím, proč jsme žvanilové a kecálkové. A už rozhodně Vám Vašeho mazlíka nezávidím. Já si stojím za tím, že levný vysavač z TV shopu (se kterým mám zkušenosti) je k ničemu. A že i ten dražší, který máte Vy, je vhodný doplnit klasickým. Ono totiž ne každý má domácnost jako ze StarTreku, postele na nohách a pod tím vzduch, nábytek pověšený na zdi atd - prostě je to věc, která se nehodí pro každého. Ale jinak díky za příspěvek, je super, škoda že jej píšete tak agresivním tónem.
@cepagis:
Ano, take jsem doufam Tazatelovi odpovedel dostatecne, a jeho se me "invektivy" netykali. Tykali se se (dle meho soudu zcela opravnene) tech, kteri tu skutecne zvani o necem, co nikdy nevideli. A to ne v urovni nejakych dohadu, to by bylo v poradku, ale v urovni finalnich soudu na bazi sveho presvedceni, nebo na zaklade te "jedne pani povidalky". Kazdy by mel tak zasvecene mluvit jen k vecem, o kterych neco vi, zbytek je jen krafani a dohady o nicem, a to asi "TAZATELE" nezajimalo.
Na to bohuzel reaguji tim dle Vas agresivnim tonem, protoze takove vlastnosti me az prilis pripominaji lidskou hloupost.
Ja s Vami naprosto souhlasim (asi spatne ctete) s tim tvrzenim o lacinych smejdech nekde z teleshopu, k tomu se priznam, ze bych se nikdy nesnizil, ne proto, ze by to bylo lacine, ale proto, ze z 90% toho jsou nahrazky, siditka a jine doslova podfuky.
A proc bych mel mit "domacnost jak ze StarTreku" (ac se priznam, ze bych rad, jsem trekkies ), jen jsme pri rekonstrukcich a obnove bytu dbali na to, abychom meli co nejmene "ucpane" podlahy. A postele na nohach? To je snad zaklad zdraveho spani...
@miramira:
jak perly svinim hazeti, ze? Poradne cist, mozna by Vam pote doslo, ze pri kazdodennim provozu za ten 1,5 roku to odejit mohlo, a take by Vam neuslo, ze jsem psal, ze to menili v zaruce (na pockani), a ze to nebylo obvykle.
Vubec jsem to tady nemusel priznavat, ale "Proti gustu žádný dišputát", že?
Za ten 1,5 roku provozu to jiste usetrilo tolik elektriky oproti nejake minim. kilowattove oblude, ze se me to jiste vyplatilo, a pokud ne, tak nasemu zdravi, pohode a komfortu jiste ano.
Souhlasím s uživatelem omicron - podobné zkušenosti. Bez roomby 581 už ne. Hlavně lze každný den vysát - ráno ho vypustím a on se postará o nejfrekventovanější prostory, kde je každodenní vysávání téměř nutností . Méně využívané místnosti tzn. (nejsou na hlavní trase celodenních pochodů obyvatel domu) stačí projet jednou za 3-5 dní. A ten velký vysavač vytahuji taky - prostě jsou místa kam se nedostane - některé zastavěné rohy, radiátory, pavučinky na stěnách ap. Ale zase se nemusím plazit po břichu, když chci vysát pod postelí nebo pod sedačkou či komodou-o to se náš "sumeček" výborně postará. Prostě super!
když koupím něco za 12.000a za 18 měsíců mi odejde srdce toho nečeho, což je baterka byl bych dost nasra..j. Ten kdoto prodává jistě ne. ta kapacita nádobky na bordel je dosti omezená a výrobce udává, že je potřeba ji zavčasu vysypávat jinak může dojít k technickým problémům zařízení - takže značka ideál (sarkazmus).
Nejhorší když někdo komentuje něco co prakticky pomalu neviděl a ani neužíval...
A trochu znalý člověk ví že po cca 6 měs. jde každá baterie chemicky do kelu a je otázka čásu, proudů a teplot kdy zdechne uplně..
Pokud něco cca rok a půl vydrží dávám tomu solidní váhu, srdce vysavače je motorek či elektronika ale rozhodně ne baterie..
to hangar, nedá mi to nereagovat. Když baterie není srdcem, tak mi napište co uděláte s mobilem, autem nebo vysavačem, když Vám baterka vyplivne. Autem nikam neodjedete, mobilem nezavoláte a vysavačem nic nevysajete, v takovém případě jsou všechna zařízení k ničemu. Př. Víte k čemu je na horách člověku mobil s vybitou baterkou ... na 2 věci. Analogie : V řetězu není nejdůležitější z hlediska "přenosu síly" nejsilnější článek ale právě ten nejslabší, a tím náš pomyslný motor NENÍ je jím právě baterie, a právě její konstrukce musí být taková, aby příliš často neodcházela. howgh s pozdravem.
Ač nejsem původním tazatelem, děkuji za všechny reakce, už jsem totiž o pořízení podobného pomocníka uvažoval. Pochopil jsem z nich, že robot není náhražka klasického luxu, Pochopil jsem i to, že bych musel nejdříve udělat generální úklid, aby se můj nový pomocník nezadusil po údržbě jednoho metru čtverečního. A určitě je velmi důležité zvolit rozumnou značku za rozumnou cenu a předtím si na výrobek přečíst recenze (mrknu třeba na "dtest"). Svými reakcemi jste můj nákup robota nijak neurychili, ale ani jste mne neodradili, akorát vím, na co si při případném nákupu dát pozor. Dík!
Bezvadné pro lenochy, co mají všeho z práce dost, tak to je príma pohled. Mám Galaxy ze slev (fy pův. Gorenje), najde si sám roztomile nabíjení. Donutí uklízet pravidelně, tedy měl by. Trochu ho matou překážky - nohy nábytku, takže něco raději dávám stranou, ale je vidět, že už "zná" byt, má nějakou paměť.. Zezačátku jsem se hrozila, jak byla napěchovaná krabička špínou. Mám ho hlavně kvůli alergizujícímu (?) prachu z roztočů. Chce to kombinovat s klasickým vysavačem asi. V pohodě zajíždí pod nábytek. Pry sežere jako žárovka čtyřicítka, cca 60m čtv = 1 hodina práce a 1 nabití.
Prosím příznivce robotického vysávání (RV) o zodpovězení následujících otázek:
1/ Příklad: na koberci stojí židle se čtyřmi nohami. Co je lepší, klasicky židli odsunout povysávat pod ní a židli pak vrátit na místo, nebo nechat RV ať židli obkrouží ve stylu družice?
2/ Když je RV tak skvělý, proč není masivně nasazován v kancelářích, administrativních budovách, hotelích, kongresových centrech, atd...
3/ Příklad: vysávám vysavačem příkon 1000W, jednou týdně, klasicky jeden pokoj 15minut. Tj. cca. 250Wh/týdně. Jak vychází energeticky týdně provoz RV?
4/ Koupím si dnes RV. Počítám, že baterie vydrží 2roky. Po kolik let bude dostupná v obchodech baterie pro můj model, než budu muset stávající RV vyhodit a koupit si nový RV?
5/ Co se děje dál s použitou baterií, když ji odevzdám na sběrném místě pro baterie?
6/ O kolik procet je uživatel RV šťastnější, než jeho maminka, která RV neznala a nepoužívala?
7/ Bonus: setřiďte vzestupně elektrospotřebiče podle užitečnosti (subjektivně):
1. robotický vysavač
2. pekárna chleba
3. myčka na nádobí
4. rychlovarná konvice
5. DVD přehrávač
6. televizor
7. toustovač
ACHJO... další člověk co odsuzuje od pohledu. (vycházím z teho že nemáte robotický vysavač.) NEMÁŠ =NEZNÁŠ= NESUĎ. Já nevím prostě když si na něho zviknete tak už takhle neuvažijete. KAždého asi napadne že robotek není stavěn nato aby se vyrovnal klasickému vysavači aby měl okolo 2000W ale jde oto že se nemusíte plazit po zemi a vysávat pod postelí a skřínkami tam si robotek umí zajet sám. Každá baterka není stavěna na doživotí aji na autě ji musíte měnit a ji v mobilu aji ve fotáku aji v hodinkách a tím pádem v aji v robotickém vysavači tak jako kažsou baterku a myslím si že baterka aby se baterka přestala vyrábět. Proč není tak známí protože ho lidé odsuzují že jak to muže vysávat že to spadne ze schodů že to neve prach z podlahy a jak vůbec funguje prostě k temu nemají důvěru ale kdyby ji měli tak aji cena půjde dolů jako u každého produktů. Ono to knám jde z USA ty kvalitní teda ne ty šmejdy z Číny= no a jsem zase u teho lidé si koupí čínskou napodobeninu a tam se nemužeme divit že je na ho*no protože nemá umělo inteligenci podle které vysavač uklízí a orientuje se v prostoru. A řeknu vám moje maminka ho má a říka že si na stáři nemohla koupit lepší věc.
1.PRAČKA(vám tam chybí mymochodem)
2. MYČKA
3. ROBOTICKÝ VYSAVAČ
4. RYCHLOVARNÁ KONVICE
5.PC/TV
6. DVD
7. PEKÁRNA CHLEBA
8.TOUSTOVAČ
doplněno 20.07.11 19:02:Ještě doplním dovedete si představit jak jeden robotek který má zásobník tak litr na klasickou domácnost jak uklízí velkou zasedací místnost. A jak krouží podél tech noh židlí? No to jsou teda představy...
1. na nete mas ukazky , ako vysavac pracuje, posud sam
2. pretoze by ho okamzite niekto ukradol
3. nepodstatne, tieto vysavace si nekupuju socialne slabe vrstvy
4. akupak zrepasuju firmy, ktore sa zivia touto cinnostou.
5. spytaj sa na prislusnom mieste
6. nezmyselna otazka
7. RV by obsadil hned 2.miesto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.