Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stan vs. myši

Od: stoffi* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, mám na zahradě dřevěnou kůlničku a chtěl bych tam občas přenocovat. Jelikož mi opravdu vadí neustálé přebíhání pavouků a jinýho hmyzu (je tam rybník, takže komáři jako bonus), rozhodl jsem se, koupit si stan. Je to u lesa, který je sice muj, ale 3kilometry plotu opravdu kupovat nehodlám a tudíž bych měl o stan strach, když budu v práci. Jak před zlodějíčky, tak před zvěří (srny, divoká prasata...). Máte někdo nějaký nápad, jak to udělat, abych mohl mít stan stát uvnitř kůlny a zároveň mi ho neponičily myši?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

2x

Ono to máte jedno jestli stan necháte venku, nebo v kůlničce.Když ho bude chtít někdo šmajznout,tak to šmajzne i z kůlny.Ale jak psala lidka,něčím tu kůlnu vystříkat,vymést,dát pastičky.Do těch mezer natlouci ještě prkna,nebo natáhnout nějakou plachtu,aby komáři neměli šanci a na poklop u sklepa položit nějakou desku.Pak zapálit večer petrolejku a supr.Jakub

doplněno 18.07.11 16:00:

A ještě,kdyby jste na kůlnu zevnitř natáhl nějakou plachtu,nebo celtovinu a na ní přidělal pár smrkových větviček,tak vám to ještě tam bude příjemně vonět.Jakub

stoffi*

Já si právě myslim, že to jedno neni. Když půjde snědý občan kolem mé zahrady a uvidí starou kůlnu, která tam stojí ještě od dob Hitlera, tak ho to nevzruší. Ale když uvidí novej hezkej stan, nevim nevim. DO mezer prkna natloukat nehodlám - moc velká investice zbytečná. Kůlna má 12x5 metrů.

jakubdeda*

To máte tedy asi pravdu.Ale ti občané ukradnou všechno i třeba prkna.Pak jiného nezbude, než tu kůlnu vyčistit nebo pokaždé stan složit uschovat v kůlně a pak zase postavit.Ale já bych asi kůlnu vysmejčil a potáhnul nějakou plachtou, nebo igelitem proti komárům a někde sehnal nějaké matrace, prostěradlo a spacák a na ten poklop od sklepa dal nějakou desku.Když by vám někdo ukradl spacák ,tak to není taková škoda.

lui*

Hnědočeši berou jen to, co lze zpeněžit ve sběru. A v takové kůlně toho muže být... Z toho vyplývá, že kůlna je objekt jeho zájmu. Na prvním místě.

krkovicka*
Lui.My měli vypáčenou kůlnu na zahradě a když v ní nic nenašly tak si vzali tužkovou baterku z reklamních hodin :D
stoffi*
18.07.11 22:12

*haha**haha**haha*

lidka*
hodnocení

1x

Nechte si kůlničku vystříkat a nebo dýmem zlikvidovat pavouky a další nechtěné spolubydlící a kašlete na stan. Stejně by bez zásahu deratizátorů do stanu vlezli škvoráci (ti se dostanou i do zavřeného stanu, na to jsou experti *smich*), pavouci a další. Na myši bych navíc natáhla pastičky a není problém dát i nějakou návnadu. Do oken bych dala sítě, protože větrat v létě asi musíte. Celkem vás chápu, já také nerada spím s tou havětí, i když třeba užitečnou. *ee*

doplněno 18.07.11 14:25:

Tak podle vašeho popisu domečku bych také raději do stanu! :D

stoffi*
hodnocení

kůlnička má mezi prkny cca 1cm mezery, je podsklepená velkým sklepem plného nechutného zvířestva a víko do sklepa chybí. Na jaře přijde kůlna pryč a místo ní postavim domeček. Takže je lepší mít stan venku, jo? :)

rv*
hodnocení

0x

Alternativně pořídit moskytiéru - lehké, skladné, bez hmyzu. Používali jsme než jsme dali okna.

kejki

Stojí v Ikea celých 129,-.

Nebyla by lepší maringotka? Na bazoši je jedna hezká i s vybavením ;)

stoffi*

Nebyla, protože je to zbytečná investice :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]