Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drolící se betonová čepička na sloupku

Od: att odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, rád bych vás požádal o rady.

Máme na sloupcích u vrat betonovou "čepičku" - je to takový asi 5 cm vysoký betonový čtverec, dřív se to dávalo na sloupky. Čepička se z vrchu drolí, zatím je to docela jemné, tak bych to chtěl opravit, než se to prodrolí víc nebo část odpadne. Myslel jsem si, že bch to "přetřel" slabou vrstvou nějakého jemného ne moc zrnitého betonu. Ale jak to různě pročítám po internetu, asi by byl lepší nějaký potěr nebo ideálně nějaká samonivelační stěrka, aby ta čepička byla rovná a nedržely se na ní kaluže.

Podobný problém máme i s betonovou ploškou (1m x 2m) před garáží. Taky se drolí, ale je to zase trochu jiný beton, drolí se jemněji. Taky bych ji chtěl zahladit.

Jaký beton / potěr / stěrku byste doporučili a jak na to? Budu se na to muset vrhnout sám, protože jak jsem sondoval, pro řemeslníky je to moc malá zakázka.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

aby na čepici nebyly kaluže, tak musí být šikmá;)

zkusil bych tu nivelačku,ale nevím jak se bude chovat, jelikož bude mít snahu ze šikmé plochy stékat. možná by bylo lepší celou čepici odseknout a koupit hotovou ve stavebninách a přilepit lepidlem

des*
hodnocení

0x

Viděl jsem na sloupcích nerez plech a vypadalo to moc pěkně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]